1987 yılında ilk şubesini Rotterdam'da açan Şahan Süpermarket istiralı bir şekilde büyümesini sürdürerek 28 yıl içinde şube sayısnı 6’ya çıkardı.

Avrupa’da ve Hollanda’da son yıllarda yaşanan ekonomik kriz dolayısı ile bir çok firma kapısına kilit vuruken Türk işadamlarının yatırımları daha da anlam kazanıyor.

Waalwijk şehrinde 6. Şubenin açılışına başta Waalwijk Belediye Başkanı Nol Kleijngeld, Şahan Süpermarket Sahiplerinden Yönetim Kurulu üyelerinden Erdal Şahan, Yüksel Şahan , Zekeriya Şahan ile birlikte çok sayıda işadamı STK temsilcisi ve DENK Partisi kurucularından Türk asıllı Milletvekili Tunahan Kuzu da katıldı.

Konuşmacılardan Waalwijk Belediye Başkanı Nol Kleijngeld, böyle bir yatırımın Waalwijk’ yapılmış olmasından duyduğu menuniyeti dile getirdi ve davamını diledi
Şahan Süpermarket yönetim kurulu üyelerinden Zekeriya Şahan ise ilk dört şubelerinin Rotterdam’da birisi Schiedam'da olmak üzere 5 olan şube sayısını Waalwijk şubesi ile altıya çıkardıklarını belirttiği konuşmasında Waalwijk Belediye Başkanıl Nol Kleingeld'in açılışa teşriflerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

20 bin kalem ürünün satışa sunulduğu Şahan Süpermaketler hakkında Tunahan Kuzu ise Şahanların başarısının tesadüf olmadığını belirttiği konuşmasında bu yatırımı Türk girişimci ruhunun göstergesi olarak nitelendirdi.

Şahan Süpermarket yönetim kurulu üyelerinden Yüksel Şahan “ Biz artık Hollandalı Türkleriz” diyerek uyum konusunda devamlı yabancıları diline dolayanlara cevap niteliğindeki konuşmasında, Hollanda’ya maddi manevi sahip çıkmak gerektiğini, “Artık misafir değil ev sahibiyiz” diyerek Türklerin Hollanda’da kalıcı olduğuna vurgu yaptı.

©SONHABER.EU