Yurt dışından emekli gurbetçilerin geçici olarak ülkeye getirdikleri yabancı plakalı taşıtların aralıksız olarak 4 yıl Türkiye'de kalabilmelerine olanak sağlayan düzenleme, bu yıl yürürlüğe girdi. Ancak emekli vatandaşlarımıza tanınan bu hakkı kötü emellerine adet eden kişiler de bulunmakta. Bunun son örneği Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekiplerinin kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar sonucu, ortaya çıkartıldı.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde, Kapıkule Gümrük Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan şüpheli bir araç detaylı incelemeye alındı.

Türkiye'nin dört bir tarafında yangın: 3 bin 583 kişi tahliye edildi Türkiye'nin dört bir tarafında yangın: 3 bin 583 kişi tahliye edildi

Ekipler beyan edilen evrakları incelediğinde aracın sahte emeklilik belgesi ile Türkiye’ye giriş yaptığını tespit etti. Bunun üzerine piyasa değeri yaklaşık 1,5 milyon euro (51 milyon 146 bin Türk Lirası) olan araca el konuldu.

Türkiye'de uzun süre kalan emekli gurbetçilerimize tanınan “Memlekette 4 yıl araç bırakabilme” hakkı ile ilgili sıkça sorulan soruları daha önce yayınladığımız haberden görebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş