Amsterdam Schiphol Havalimanında özellikle hareket kabiliyeti kısıtlı yolcular için sunulan otonom tekerlekli sandalyeler, deneme sürüşüne başladı. Yolcuların havalimanında daha rahat hareket etmelerini sağlayacak olan otonom sandalyeler ücretsiz ve bu hizmet için önceden rezervasyon yapmaya gerek yok.

Bir yıl boyunca test edilecek olan 10 otonom tekerlekli sandalye, havalimanının üç farklı noktasında bulunuyor.

Yolcular, sandalyeye oturup kemerlerini bağladıktan sonra gitmek istedikleri kapı numarasını seçiyor. Sandalye otomatik olarak belirtilen kapıya gidiyor. Varıştan sonra sandalye, başlangıç noktasına boş olarak geri dönüyor.

Schiphol, bu hizmetle yolcuların bağımsızlığını artırmayı ve seyahat etmelerini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca, önümüzdeki aylarda asansör kullanımı ve duraklama gibi senaryolar da test edilecek.

Otonom tekerlekli sandalyelerin daha önce yayınlanan tanıtım videosu

Hollanda’da çocuk tacizi vakası: 19 kız çocuğunu taciz eden adam tutuklandı Hollanda’da çocuk tacizi vakası: 19 kız çocuğunu taciz eden adam tutuklandı

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi