Bu yıl Güney Hollanda’dan Hac vazifelerini yerine getirmek için Kutsal Topraklara giden 135 kişilik kafile Hollanda’ya döndü.

Milli Görüş Teşkilatının her yıl güllerle karşıladığı hacıları bu yıl ilahilerle karşılaması farklı bir duygu atmosferi oluşturdu.



“Gökkuşağı sanat merkezi” ilahi gurubu sanatçıları tatrafından söylenen ilahilere hacılarda eilikm ederken Amsterdam Schiphol havaalanı adeta bayram yerine döndü.

Hollanda Milli Görüş Teşkilatı Bölge Başkanlarından Mehmet Erdoğan da her yıl olduğu gibi bu yılda hacıları karşılamada hazır bulunarak hacılara gül verip hoş geldiniz dedi. Erdoğan duygularını dile getirdiği konuşmasında, “Bu coşkulu kalabalığın oluşturduğu bu tablo bizim gurur duyduğumuz ve çok önem verdiğimiz bir tablo” diyen Erdoğan, Milli Görüşü tercih eden hacılara ve onları karşılamaya gelen yakınlarına teşekkür etti.



Tecrübeli kafile başkanı Ahmet Yılmaz ise karşılama esnasında duygularını şu şekilde dile getirdi. “Çok bereketli bir hac dönemi yaşadık. Önce Medine’yi münevereye vardık efendimizi selamladık. 40 yerine kır bir vakit namaz kılabildik. Daha sonra tekrar Efendimize uğrayıp vedalaşıp Mekke’ye vasıl olduk. Orada da her türlü görevlerimizi bihakkın yerine getirerek hacı olma vasfına sahip olduk hamdolsun. Bildiğiniz gibi bu yıl Mekke’de ve Mina’da çok talihsiz olaylar yaşandı. Vinç kazasında biz Medine’deydik. Mina olayını ise biz şükürler olsun yaşamadık. Ama bildiğiniz gibi orada pek çok huccac hayatını kaybetti. Onlara bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Son ana kadar hacılarımızın hep iyi tepkilerini aldık. Umarız memnun kalmışlardır. Mevla’m hepsinden razı olsun. Henüz gidememiş olanlara da en kısa bir zamanda gitmek nasip etsin” dedi.