Mavi Marmara şehitlerinden Furkan Doğan adına Tayland Patani'de yapımı tamamlanan yetimhane ve hafızlık merkezi, dualarla hizmete açıldı. İHH İnsani Yardım Vakfının yazılı açıklamasına göre, dünyanın dört bir yanındaki yetimlere hamilik yapmaya devam eden vakıf, 11 ülkede 31 yetimhane ile yetim kalan çocuklara umut olmayı sürdürüyor.

gEAas_1478761457_6358

GENÇLİK İÇİN BİR ÖRNEK MODEL

Bu kapsamda İHH'nın hizmete soktuğu son yetimhane, Patani'de inşası tamamlanan Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi oldu. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İHH İnsani Yardım Vakfı, Sabah Namazı Devrimi işbirliğiyle hizmete açılan yetimhanede kalacak yetimler, dini ve fenni ilimleri de tahsil edecek. Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından uluslararası sularda düzenlenen saldırının en genç şehidi Furkan Doğan'ın adını taşıyan yetimhane ve hafızlık merkezinin açılışı için bölgeye giden İHH ekibi, kurdele keserek merkezi 40 yetimin hizmetine sundu.

Açılışın ardından yetimhaneyi gezen ekip, yetimlerle vakit geçirerek unutulmaz anlar yaşadı.

S7hkZ_1478761467_0695

Yetimlerle birlikte edilen duanın ardından Sabah Namazı Devrimi adına bir konuşan M. Fatih Yaman, merkeze Furkan Doğan isminin verilme nedenini şöyle açıkladı: “2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye yardım götüren şehit Furkan Doğan, 19 yaşındaydı ve o, Türkiye gençliği için bir örnek, bir model oldu. Biz de Furkan Doğan ruhunu yaşatmak için bu yetimhanede onun ismini kullandık"