Genel Eğitim Sendikası (AOb) ROC Leiden okulunun eski yönetimine karşı mücadele başlattı. Yöneticilerin düşüncesizce aşırı harcamalarının okula büyük zarar verdiğini belirten AOb, bu konuda kolların sıvanması gerektiğini söylüyor.

Dokuz bin öğrenciye sahip olan ROC Leiden yaz döneminin başında yeni yapılacak binalar nedeni ile büyük çaplı finansal krize girdi. Çarşamba günü bir açıklama yapan Meurs Komisyonu, yeni bina için düşünülen masraf bedelinin 40 milyon eurodan 220 milyon euroya çıktığını ve bu binanın sadece yönetimin imajını artırmak için planlandığını vurguladı.

Komisyon projenin amacının haddinden fazla büyük ancak buna karşı proje yönetimi ve ileriyi görme açısından yetersiz olduğunu kaydetti.

Bu konuda eski ROC Leiden yönetiminin sorumlu olduğunu belirten AOb, konuyu Amsterdam mahkemesine taşımaya hazırlanıyor. Eski yönetimin hukuk mahkemesine çıkabilmesi için olayın başka bir hakim tarafından “kötü yönetim” olduğunu teyit etmesi gerekmekte.

Komisyon Başkanı Pauline Meurs daha önce yaptığı bir açıklamada, “eğer bu olay davalaşmazsa, başka hangi olayda dava açılabilir ki!?” yorumunu yapmıştı. Komisyon raporuna göre aralarında ROC eski Yönetim Kurulu Başkanı Jacques van Gaal’ın da bulunduğu yönetim kurulu üyeleri yaşanan mali krizin sorumlusu olarak görülüyor.

AOb bu dava sayesinde; okulun yönetim kurulu üyelerinin de sorumlu tutulacağını bilmesi halinde, bu kadar sorumsuz bir projeye daha başlamayacağını ümit ediyor.

© SONHABER.EU