Macaristan sıla yolunda bu ülkeyi kullanacak binlerce gurbetçiyi etkileyecek bir karar aldı: Yabancı plakalı araçlar normal tarifeden ödeme yapacak.

Macaristan sıla yolunda bu ülkeyi kullanacak milyonlarca gurbetçiyi yakından ilgilendiren bir karar aldı. Ülkedeki benzin istasyonlarında bugünden itibaren yabancı uyruklu araçlara indirimli akaryakıt satışı yapılmayacak.

Hidaro.hu isimli internet sitesinde yer alan haberde, Macaristan Başbakanlık Ofisi Müdürü Gergely Gulyas 'benzin turizmine karşı” yeni önlemler alındığını duyurdu. Gulyas, yalnızca Macar plakalı araçlara sübvansiyonlu fiyatlarla (indirimli olarak) yakıt ikmali yapmalarına izin verileceğini kaydetti.

Macaristan'da Avrupa'daki en düşük fiyatla yakıt ikmali yapmanın mümkün olduğunu, bu nedenle özellikle sınırlar boyunca “akaryakıt turizminin” geliştiğini belirten Gulyas, bunun da ülkedeki arzı tehdit ettiğini vurguladı. 

Gulyas “Olası suiistimalleri önlemek için, Cuma gününden itibaren sadece Macar ruhsatına sahip arabaların Macaristan'da 480 forint fiyatla yakıt ikmali yapabilecek. Yabancılar da yakıt ikmali yapabilir, ancak piyasa fiyatlarına göre ödeme yapacak.” dedi.

Enerji krizi ve uluslararası arenadaki gerginliklerin uzamasının Macar ekonomisini zorladığını belirten Gulyas, Brüksel'in yaptırım politikalarının akaryakıt fiyatlarının kontrolden çıkmasına neden olduğunu kaydetti.

Macaristan geçen yıl Kasım ayında küresel yakıt piyasasındaki hareketlilik nedeniyle benzin ve dizel fiyatlarını 480 forint olarak sabitlemişti. 

Ülkede sabitlenmiş fiyat uygulamasının Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından da uzatılmasına karar verilmişti.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: TE Bilişim