Sırbistan Gümrüğünden yapılan bir açıklamada, 20 Eylül Cuma günü sınırdan geçmek isteyen bir aracın içinde beyan edilmemiş para ele geçirildiği belirtildi. Gümrük yetkilileri, polisle işbirliği yaparak, bir yolcunun bildirilen 170.000 euroya ek olarak yaklaşık 40.000 euro para kaçırma girişimini engelledi.

Macaristan'nın Röszke Sınır Kapısı'ndan Sırbistan'a açılan Horgos Sınır Kapısı’nda meydana gelen vakada yabancı plakalı BMW marka bir araç ülkenin girişindeki yeşil kontrol geçişinden geçmeye çalıştı. Sadece sürücünün bulunduğu araç gümrük yetkililerince detaylı denetime alındı.

Bildirecek bir şeyi olup olmadığı sorulan yolcu, kişisel bagajı ve 170 bin euro nakit taşıdığını söyledi.

Gümrük görevlileri, detaylı incelemenin ardından otomobilin arka koltuğunda, bir gömleğin altında saklanmış halde, yolcunun beyan etmediği 40 bin 875 euronun bulunduğu bir zarf buldu.

Avusturya’da dar gelirli ailelere hem çocuklar hem de ısınma için destek veriliyor Avusturya’da dar gelirli ailelere hem çocuklar hem de ısınma için destek veriliyor

Yolcuya usulüne uygun olarak bildirdiği para hariç bildirmediği paranın sadece 10 bin eurosu geri iade edilirken, geri kalan 30 bin 875 euroya mahkeme tarafından verilecek karara kadar el konuldu.
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Sırbistan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi