Sabah saatlerine Hollanda’da borsaların açılmasıyla birlikte, Kuveyt’in 1990’da işgalinden bugüne petrol fiyatlarındaki en hızlı yükseliş yaşanıyor. Ham petrol fiyatı yüzde 19 artışla 63.34 dolar oldu.





Petrol fiyatlarındaki hızlı artışın, akaryakıt fiyatlarına yansıyacağı belirtildi.





Hollanda’da şu an Euro benzin 1,744, Süper benzin 1,814 ve Dizel 1,462 olan fiyatlarının önümüzdeki günlerde artacağı düşünülüyor.





Brent ham petrol fiyatı, yüzde 19 artarak varil başına 71.95 dolara ulaştı. ABD ham petrol fiyatı da yüzde 15 artarak 63.34 dolar oldu. Her ikisi de mayıs ayından bu yana en yüksek fiyatları görmüş oldu.





ABD saatiyle 18.50'de, ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter üzerinden "ihtiyaç halinde Stratejik Petrol Rezervi'nden gerektiği kadar petrolün piyasaya salınması" emrini verdiğini açıklamasının ardından, petrol fiyatları küçük oranda da olsa bir düşüş yaşadı.





Suudi Arabistan devlet petrol devi Aramco, günlük üretimin 5.7 milyon varile düştüğünü açıkladı ancak üretim miktarının ne zaman normale döneceğine dair bilgi vermedi.





Kuveyt'in 1990'da işgalinden bugüne petrol fiyatlarındaki en hızlı yükselişi yaşanıyor.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!