ALMANYA

Tatil sezonu biterken sınır kapılarında gurbetçi yoğunluğu yaşanıyor

Tatil sezonunun sona ermesiyle birlikte, gurbetçilerin yaşadıkları ülkelere dönüşleri hız kazandı. Sınır kapılarındaki bekleme süreleri uzamaya başladı.

Abone Ol

Birçok gurbetçimiz Türkiye’de geçirdikleri izinlerinin son gününü yaşıyor. Geri dönüşlerin başladığı bu günlerde özellikle Türkiye ve Bulgaristan sınır kapılarında yoğun bekleme süreleri oluşmaya başladı. Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında oluşan kuyruklar, dönüş yolundaki vatandaşlarımıza zor anlar yaşatıyor.

Sınır kapılarındaki son durum 
Kapıkule sınır kapısında yaşanan yoğunluk nedeniyle, araç kuyrukları artmaya başladı. Sılayolu.com sitesinin bizzat Edirne Kapıkule sınır kapısından verdiği bilgiye göre, 12 Ağustos tarihinde bu kapıdaki bekleme süresi 3 saate kadar çıktı.

Uzun bekleme süreleri nedeniyle Türk Kızılay’ının Bulgaristan sınır kapısı Kalotina'da yolculara çay ve su ikramında bulunduğu da belirtiliyor.

Bulgaristan sınırında grev 
Bulgaristan’da polisler önümüzdeki hafta 24 saatlik iş bırakma eylemi yapmaya hazırlanıyor. Gümrük polislerinin de katılacağı eylemde özellikle sınır kapılarında daha az personel çalışacağı için bekleme sürelerinin de uzayacağı tahmin edilmekte.

Bir yetkiliden alınan bilgiye göre eylem 19 Ağustos Pazartesi’yi 20 Ağustos Salı'ya bağlayan gece başlayacak ve 21 Ağustos Çarşamba günü bitecek.

Tatilciler için uyarı 
Gurbetçilerin, dönüş yolculuğu öncesinde sınır kapılarındaki yoğunluk durumunu takip etmeleri ve alternatif rotaları değerlendirmeleri öneriliyor. Sınır geçişlerindeki bekleme sürelerini azaltmak için erken saatlerde yola çıkılması ve gerekli belgelerin eksiksiz hazırlanması da tavsiyeler arasında yer alıyor.
©Sonhaber.eu

Fotoğraflar: Sılayolu.com

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.