ALMANYA

Tatilciler ve futbolseverler dikkat: Avrupa yollarında trafik yoğunluğu artıyor

Hollanda, Almanya ve diğer bazı ülkelerde yaz tatilinin aynı döneme gelmesi ve UEFA karşılaşmaları sıla yolundaki trafiği aşırı yoğun hale getirdi.

Abone Ol

Hollanda, Fransa ve Avusturya ile Belçika ve Almanya’nın bazı eyaletleri 5  Temmuz Cuma günü itibariyle yaz tatili başlıyor. Ayrıca şuanda Almanya’da devam eden UEFA karşılaşmaları da hem Almanya sınırlarında hem de yollarında trafiğin aşırı yoğunlaşmasına neden oluyor.

Tatilin başlaması ile birlikte memlekete gitmek için yola çıkacakların oluşacak yoğunluk ve trafik sıkışıklığını hesaba katması gerekiyor.

Hollanda
Hollanda Kara Yolları ve Turizm Örgütü ANWB, Cuma günü akşam saatlerinde Güney Avrupa yönünde yoğun bir trafik olacağı konusunda uyarıda bulundu. Hollanda’nın güneyinde yaz tatili Cuma günü başlıyor ve futbolseverler de Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finali için Almanya'ya gidiyor. Limburg, Zeeland, Kuzey Brabant'ın büyük bir kısmı ve Gelderland'ın bir bölümünden tatilciler güneye doğru yola çıkacak. Bu nedenle Belçika, Fransa ve Almanya'ya giden otoyollarda özellikle trafik sıkışıklığı ve gecikmeler yaşanabilir.

ANWB'ye göre, trafikte en çok gecikme Noord Brabant'ta ve Utrecht'ten güneye giden yollarda yaşanacak. UEFA kupası nedeniyle özellikle Berlin'e giden yollarda ekstra bir yoğunluk olacak. İngiliz taraftarlar da Cumartesi günü UEFA kupası maçı için Hollanda üzerinden Düsseldorf'a geçecek.

Avrupa Futbol Şampiyonası nedeniyle Almanya sınırında yapılan yoğun kimlik kontrolleri  özellikle Hollanda’nın doğu sınırında, Venlo ve Heerlen'de, ama aynı zamanda Arnhem ve A12 otoyolunda trafik sıkışıklığına neden olacak.

Ayrıca bazı yollar kapalı olduğu için daha da yoğun olabilir. Leiden'dan Bodegraven'a giden N11 yolu Alphen aan den Rijn-Oost ile A12 bağlantısı arasında kapalı. Ayrıca Breda'dan Gorinchem'e giden A27 yolu Hooipolder kavşağı ile Gorinchem kavşağı arasında kapalı. Son olarak, Gorinchem'den Rotterdam'a giden A15 yolu Ridderkerk kavşağında kapalı.

Almanya
Almanya’da Türklerin en yoğun yaşadığı eyalet olan Kuzey Ren-Vestfalya’da (NRW) 5 Temmuz’dan itibaren yaz tatili başlıyor. Yoğun bir Türk nüfusunun yaşadığı eyalette tatil sezonu ile birlikte kara yolundan Türkiye’ye giden kişi sayısı da oldukça yüksek. Cumartesi günü Hollanda-Türkiye maçı nedeniyle Berlin, İngiltere- İsviçre maçı nedeniyle de Düsseldorf ve çevresinde yoğun bir kalabalık olacağı tahmin edilmekte.

Belçika
Belçika’nın Flaman bölgesi 1 Temmuz’da yaz tatiline girdi ancak Valonya ve Brüksel bölgeleri 8 Temmuz günü tatile giriyor. Özellikle Türkiye’ye gidecek gurbetçilerimizin, Almanya üzerinden seyahat ederken trafik yoğunluğuna takılma olasılıkları yüksek. 

Avusturya
Avusturya'da bu hafta sonu itibariyle Karintiya, Yukarı Avusturya, Salzburg, Steiermark, Tirol ve Vorarlberg eyaletlerinde okullar yaz tatiline giriyor.

Fransa
Fransa’da okullar 5 Temmuz Cuma günü tatile giriyor. Yaklaşık 1 milyon Türk’ün yaşadığı Fransa’dan memlekete gitmek için yola çıkacak gurbetçiler de yoğunluğu artıracak.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.