Geçtiğimiz günlerde Europol tarafından yayınlanan raporda Avrupa'da gerçekleşen terör saldırılarının yüzde 5'inin sözde İslam motifli olduğu belirtildi. Saldırıların yüzde 95'i ise aşırı sağcılar ve bölücüler tarafından yapıldığı gözler önüne serildi.

Konuyla ilgili tepkisini ortaya koyan DENK Milletvekili Tunahan Kuzu yapılan toplantıda Adalet ve Güvenlik Bakanı Ard van der Steur'e '' Europol tarafından yayınlanan raporda sözde İslam adına yapılan saldırıların yüzde 5 olduğu açıklandı. Sorunun yüzde 95'lik kısmı ise yok sayılıyor. Neden yüzde beşlik kısımla ilgili saatlerce konuşuluyor. Çok büyük bir sorun gibi algılanırken, terör saldırılarına neden olan diğer yüzde 95'lik kısım gündeme getirilmiyor '' sorusunu yöneltti.

Tunahan Kuzu Facebook sayfasında yaptığı paylaşımda, '' Hollanda siyaseti sadece terör ile uzaktan yakından ilgisi olmayan İslam hakkında konuşuyor. Medya tarafından önümüze sunulan servis haberlerini baz alarak değil yapılan araştırmalarla ve gerçekleri ele alarak bu konuları tartışmalıyız '' sözleriyle son günlerde yaşanan İslamofobi artışlarının algı operasyonları sonucunda ortaya çıktığını bir kez daha ortaya koymuş oldu.

http://sonhaber.eu/wp-content/uploads/2015/12/Tunahan-Kuzu-AB-de-teror.mp4

SONHABER.EU