Bremen Eyaleti’indeki Türk kökenli siyasiler, terör olayları nedeniyle Almanya’da ırkçı saldırıların endişe verici düzeyde olduğunu vurguladıkları açıklamalarında teröristle Müslümanın ayrı tutulması gerektiğini söylediler.

Almanya’da salı günü Almanya-Hollanda karşılaşması öncesi verilen terör alarmı kaldırılırken başta tren garı olmak üzere çeşitli oktalardaki polis sayısı normale indirildi.

Aşağı Saksonya Eyaleti Yeşiller Partisi Milletvekili Belit Onay, başta Paris saldırısı olmak üzere, terörle ilgili tüm olumsuz gelişmelerle birlikte bu yıl içinde Almanya’da ırkçı saldırıların çok ciddi derecede arttığını ve endişe verici düzeye ulaştığını söyledi.

Irkçı saldırılarda artış olduğunu, bu nedenle polisin uyarıldığını dile getiren Belit Onay komnuyla ilgili verdiği demeçte, “Kesinlikle teröre karşıyız. Terörün her türlüsünü kınıyoruz. Paris saldırısı bizi derinden üzdü. Ancak bu tür saldırılar sağcıların işine yarıyor. Bu durum politika malzemesi yapılıyor. Bunun sonucu olarak göçmenlere, Türklere ve Müslümanlara saldırı oluyor. Bu saldırılar da her geçen gün artıyor. Biz Müslümanların güvenliğinin sağlanması için polisi uyardık.Çünkü terörün amacı bu birlik ve beraberliği bozmak” dedi.