Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (TiCF), Hollanda’da HDV’ye bağlı  camilere gönderilen gizemli  mektuplar nedeniyle Adalet ve Güvenlik Bakanlığı'na resmi şikayette bulundu. Federasyon Başkanı Ömer Altay, mektupların toplumda huzursuzluk yarattığını belirterek, hükümetin camilerin güvenliğini sağlamak için acil önlemler alması gerektiğini vurguladı. 

Son dönemde, Hollanda’da Diyanet Vakfı’na (HDV) bağlı camiler ile diğer milletlere ait camilere gönderilen ve aşırı sağcı gruplardan geldiği düşünülen gizemli tehdit mektupları tedirginlik yarattı. Türk İslam Kültür Dernekleri Federasyonu (TiCF) Başkanı Ömer Altay, konuya ilişkin olarak Adalet ve Güvenlik Bakanlığı’na resmi bir şikayet mektubu gönderdi.

Camilere gönderilen mektuplar
Mektuplarda yer alan ifadeler arasında özellikle iki ana cümle dikkat çekiyor: “Ecelin gelmesiyle beraber kişi vefat eder ve dünyadaki rızkı kesilir” ve “İnsanın eceli geldiğinde ne bir saat ileri gider ne de bir saat geri kalır.” Şiddet içerikli bir tehdit olmasa da, kullanılan dil ve mektupların özensizce yazılmış olması tedirginlik yaratıyor. Kağıtların farklı defterlerden koparıldığı gözlemlenirken, zarfların üzerindeki posta mühürleri incelendiğinde mektupların Zwolle’den gönderildiği tahmin ediliyor.

TİCF Başkanı Altay  harekete geçti
Bu tehditler üzerine cami yönetimleri ve cami üyeleri büyük endişe duyarken, TiCF Başkanı Ömer Altay Bakanlığa camilerin güvenliğini sağlamak adına acil önlem alınması gerektiğini belirten bir mektup gönderdi. 

Altay, bizzat Adalet ve Güvenlik Bakanı David van Weel’e hitaben yazdığı şikayet mektubunda, camilere yönelik bu tehditlerin ciddiye alınmasını ve hükümetin güvenlik tedbirlerini artırmasını talep etti.

Tcif Omer Altay

TiCF’nin gönderdiği mektupta, bu tür tehditlerin daha önce de yaşandığı hatırlatılarak, toplumun gelecekte huzur içinde yaşamaya devam edebilmesi için gerekli adımların hızla atılması gerektiği ifade edildi. Türk toplumunun 60 yıldır Hollanda’da değerli katkılar sunduğunu belirten Altay, bu tehditlerin toplumu derinden yaraladığını ve güvenlik kaygılarını artırdığını dile getirdi.

Hollanda’da öğrenci konut krizi önümüzdeki yıllarda daha da artacak Hollanda’da öğrenci konut krizi önümüzdeki yıllarda daha da artacak

TiCF, Hollanda’daki Türk camilerine yönelik bu tür tehditlerin üzerine kararlılıkla gitmeye devam ederken, yetkililerden acil bir çözüm bekliyor.
Haber: Sedat Tapan
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi