CBS verilerine göre her ne kadar iş gücü piyasası toparlanma döneminde olsa da bu yılın ikinci çeyreğindeki ödenek alanların sayısında da artış yaşandı.

Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) tarafından Cuma günü açıklanan ödenekliler sayısı geçen yılın ikinci çeyreğine göre bu yıl düşüş gösterdiğini ortaya çıkarttı. Ancak iş gücü piyasasının toparlanmaya başladığı bu dönemde ödenekli sayısının da artmış olması dikkat çekti.

CBS verilerine göre bu yıl haziran ayı sonunda Hollanda genelinde 447 bin kişi ödenekli olarak kayıtlara geçti. Bu sayı birinci çeyreğe göre 5 bin kişi arttı. İlk iki çeyrekteki ödenekli sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 arttı.

CBS’e göre iş gücü piyasasındaki düzelme henüz tam olarak genele yansımıyor, bundan dolayı ödenekli sayısındaki gelişmelerde gecikmeler yaşanıyor.

CBS uzmanlarından Katja Chkalova, ödenek alanların iş gücü piyasasına daha mesafeli olduğunu belirtirken, “biz ilk önce gençlerin piyasaya dahil olduğunu ve uzun süreli işsizlerin daha sonra geldiğini görüyoruz” dedi.

En fazla işsizin 45 yaş ve üzerindekilerde görüldüğünü belirten CBS uzmanı, bu gruptaki işsizlerin sayısını yüzde 6 arttığını, en az artışın ise yüzde 2 ile 27-45 yaş aralığında görüldüğünü belirtti. 27 yaşın altındakilerde ise işsizlik oranı yüzde 3,5 arttı.

© SONHABER.NL