‘Hollandalı Türkler bir ailedir’ sloganıyla dört yıldır düzelenen futbol turnuvasına da bu yılda katılım beklenenin üstünde oldu. Elevirşsiz hava şartlarına rağmen Hollanda’nın üniversiteler şehri Leiden’de Tover’ın davetine gelen işadamları, siyasetçiler, gazeteciler, dernek ve federasyon başkanları ve yöneticileri aralarında oluşturdukları takımlarla yeşil sahalarda top koşturdular.



Takımlar saha öıkmadan önce Hollanda’nın ilk, tek ve profesyonel Mehter takımı olan Hollanda Mehteran’ın mini bir konser verdiği etkinklikte bir konuşma yapan TOVER Başkanı Durmuş Doğan, “Sloganımız Hollandalı Türkler bir ailedir. Bu vesile ile her yıl izin sonrası bir araya gelerek böyle bir turnuva düzenliyoruz. Turnuva bahane, amacımız bir araya gelmek ve sosyal bağlarımzı güçlendirmek. Bildiğiniz gibi Hollanda’da ve dünyada yaşanan olayların hepimizi etkilediği bir gerçek. Bu yüzden amacımız bir araya gelerek ilişkilerimizi pekiştirmek; yeni dostluklar kurulmasına vesile olmaktır. Yaşadığımız bu ülkede nesillerimizin ileride daha sağlam birliktelikler kurmasını sağlamanın ancak ve ancak farklılıkları biraraya getirerek mümkün olabileceğine inandığımız için TOVER olarak dört yıldır böyle bir gün düzenliyoruz” dedi.



Mehter Takımının Hücum Marşı ile Leiden Gol Sport tesislerinde başlayan karşılaşmaların ardından her yıl olduğu gibi bu yılda Mangal partisi ile son buldu. Mangalda pişen Koç sucuklarını Silifke ayranları ile yiyen davetliler, böylesine anlamlı bir organize için TOVER yönetimine teşekkür etmeyi ihmal etmedi.

Turnuvanın sonunda ise günün mana ve önemine binaen “kazanan takımlar değil dostluk oldu” denildi.



©SONHABER.EU