GYOR (AA) - Yeni sezona Macaristan'da hazırlanan Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, Trabzon'da beklentilerin belli noktalara ulaştığında çok ciddi umutların yeşerdiğini ve umutların karşılıksız kalmasını hiç istemediğini, bunun için de sabır ve toleransa ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Macaristan kampında oynadığı hazırlık maçlarında Gerasdorf'u 6-1, Gyori ETO'yu 2-0, MTK Budapeşte'yi 5-0 gibi farklı sonuçlarla mağlup eden bordo-mavililer, dün dördüncü müsabakasında da Gyirmot karşısında 2-0 galip geldi. Dört hazırlık maçında rakip filelere 15 gol gönderen Karadeniz ekibi, kalesinde ise 1 gol gördü.

Transferde ilk dönemi sessiz geçiren bordo-mavililer, daha sonra yabancı transferinde ise Sheidaev, Durica, Onazi, Castillo, Bero, İbanez, Hyun-Jun Suk gibi oyuncularla anlaştı. Satış listesine koyduğu N'Doye'da kadroya dahil etti.

Geçen sezon tarihinin en kötü dönemlerinde birini geçiren Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal'ın hem hazırlık maçında alınan sonuçlar hem de yeni transferlerle yüzü güldü.

Basın mensuplarına umutlu açıklamalar yapan Yanal, hazırlık maçlarında takımından oyun disiplini, kazanma arzusu olarak memnun olduğunu, 7 Ağustos'ta sona erecek Macaristan kampının ardından da PAOK ve Bursaspor ile zorluk derecesi yüksek maçlar oynayacaklarını belirterek, şöyle devam etti:

"Son iki maçımızın zorluk derecesi yüksek olacak. Eksiklerimizi görebileceğimiz, bu eksiklerimizin ne olduğunu anlayabileceğimiz maçlar yapacağız. PAOK'ta tanıdığımız oyuncular var, rakibimizin gücü belli. Avrupa kupaları oynadılar oradan da tanıyoruz. Bizim için iyi bir hazırlık maçı olacak. Bursaspor, tanıdığımız, ligimizin iddialı takımlarında biri. Onlarla dostluk karşılaşması yapacağız. Bizim elimizde olmayan koşullardan ve şartlardan dolayı yeni oyuncularımız geç katıldı. Daha erken katılmalarını ve bulunmalarını arzu ederdik ama bu koşullarda en iyisini yapmaya çalıştık."


- "Transfer çalışmaları devam ediyor"


Ersun Yanal, transferle ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çıkan haberlerin bir kısmı doğru bir kısmı yanlış. Trabzonspor'un en önemli konumu, transferlerle belirli açıkları yaşamamak. Kadroyu sağlam yapmak ve gerçekçi oyuncularla çalışmak. Bunu olabildiğince uzun vadeye yaymak. Bu koşullar gerçekleştiğinde transfer çalışmaları bu ayın sonuna kadar devam eder. Biz kısa vadede hemen sonuç alacağız diye oyuncu almayacağız. Transferde uyumlar ve uyumsuzluklar olur bunda en az hatayı yapmak için çok çalıştık. Umarım bundan sonra gelecek olan oyuncularımız uyum sağlar. Genç oyuncular gelecek."

Taraftarlara ve camiaya seslenen tecrübeli teknik adam, "Trabzon'da beklentiler belirli noktalara ulaştığında çok ciddi umutlar yeşeriyor ve umutların karşılıksız kalmasını ben hiç istemiyorum. Onun için sabrın ve toleransın biraz daha fazla olacağı bir sezon yaşayacağız. Herkesin sabır ve anlayışla karşıladığı bir sezon yaşayacağız. İnanın çok iyi bir çalışma oldu. Çok ciddi emek harcandı. Ben umutla bakıyorum ve çok iyi olacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Rekabet yukarıya çekecek"


Takımda rekabetin kendilerini yukarıya çekeceğini vurgulayan Ersun Yanal, şunları söyledi:

"Önümüzde iki tane hedef var; Süper Lig ve Türkiye Kupası'da mücadele edeceğiz. Kadrodaki oyuncuların rekabeti bizi biraz daha yukarıya çekecek. Önemli olan önümüzdeki sezonun iskeletini oluşturmak ve bu iskeletten vazgeçmeyip ve uzun süre bunu kullanmak. Bunu yapmamız gerekiyor çünkü bildiğiniz gibi bütçe açıkları ve ekonomik problemler hep transferden kaynaklanıyor. Bunun yaşanmaması için ince eleyip sık dokumak gerekiyor. Buna da çok yaklaştık bence bu rekabetin takıma olumlu yansıyacağını düşünüyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

25 kişilik bir kadro yapmayı planladıklarını belirten Yanal, "Trabzonspor'un kadrosundaki oyuncuların hepsi birbirine eş olmalı. En azından 20 futbolcunun 16, 17, 18'i yarışabilmeli. Diğer bölümü tamamlayacak oyuncular, genç ve gelecek için umut vermeli. Böyle bir kadroyu oluşturmak üzereyiz." diye konuştu.