Trump buna örnek olarak ülkede siyasi fırtınalar koparan göçmenlik, ilave gümrük vergileri ve tartışmalı Anayasa Mahkemesi üyeliği için Brett Kavanaugh'u aday göstermesi gibi kararlarını gösterdi.

"Benim ABD Başkanı olmam biraz gerçeküstüydü ama sanırım herkes için bu artık böyle." diyen Trump, "Hatta arkadaşlarım için bile... Artık bana Donald demiyorlar. Bana Sayın Başkan diye hitap ediyorlar. Ben de onlara rahat olun diyorum. Bunu yaptığım işte öğrendim." ifadelerini kullandı.

"Artık başkan gibi hissediyorum"
Aldığı kararlarla dünyayı şaşkına çeviren ve siyasi analistlerce öngörülemez bir kişilik olarak tanımlanan ABD Başkanı, "Şimdi artık kendimi Amerika Birleşik Devletleri Başkanı gibi hissediyorum." diye konuştu.

Göçmen çocukları ailelerinden ayırma kararında ısrar edip etmeyeceği yönündeki soruyu yanıtsız bırakan Trump, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Eğer ebeveynlerin çocuklarıyla bir arada kalmasına onay verirseniz ne olduğunu biliyorsunuz. Sonrasında yasa dışı göçmenler ülkemize akın edecek. Dolayısıyla ülkemize yasa dışı yollardan gelmenin de sonuçları olmalı."

Trump, çoğunluğu Guatemala, Honduras ve El Salvador gibi Latin Amerika'dan gelen binlerce göçmen çocuğu ailelerinden ayıran kararı uygulamaya koymuştu.

Dünyanın tepki gösterdiği kararla birlikte 2 bin 500 çocuk ailesinden ayrılmış, söz konusu karar Amerikalı federal yargıçlarca durdurulmuştu.

"O konuşmam seçimi kazandırdı"
Öte yandan Yüksek Mahkeme için aday gösterdiği Brett Kavanaugh hakkındaki cinsel taciz iddialarında geri adım atmayan ve kavgacı bir yol izleyen Başkan Trump, Missisipi'de bir mitingde, Hakim Kavanaugh'un kendisine tacizde bulunduğunu iddia eden Christine Blasey Ford isimli kadına sarf ettiği alaycı sözleri de savundu.

Salvolarına devam eden Trump, "60 Dakika" programında, "Eğer o konuşmayı yapmasaydım seçimi biz kazanamayacaktık. O hanımefendinin sadece hiçbir şeyi bilmediğini söyledim. Sıradışı bir adamın hayatını yok etmeye çalışıyor." diye konuştu.

Ford ile alay etmediğini de savunan Trump, aksine ona saygı gösterdiğini iddia etti.

Trump, "Artık bu meseleye girmeyeceğim. Biz kazandık. Kavanaugh, ABD Senatosu'ndaki oylamada 50 - 48 kazandı." ifadesini kullandı.

İş adamı Trump, 2016 seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'a karşı beklenmedik bir zafer elde ederek siyasi açıdan dünya genelinde şok etkisi yaratmıştı.

Ancak ABD Başkanı'na göre, Washington'daki siyasi arena iş dünyasındaki kavgalardan çok daha zor.

Trump konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bilirsiniz, Washington D.C. ahlaksız, berbat bir yer. Saldırılar, eleştiriler, kötülemeler, arkadan konuşmalar... Ama ben burada kendimi çok rahat hissediyorum. Ben her zaman en zor insanların Manhattan'daki emlakçılar olduğunu söylerdim. Şimdi diyorum ki onların bebek olduğunu söylüyorum."