Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı (YTB) Doç. Dr. Kudret Bülbül, adalet ve çalışma duygusu konularının yanlış öğrenildiğinde bu açığın hayat boyu kapatılamayacağını söyleyerek, “Hayatı anlamlandırmak için 2 şeyi çok iyi yapmamız gerekiyor. Biri adalet duygusu, ikincisi çalışma duygusu” diye konuştu.

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA)’nın Genç Diplomat Akademisi öğrencileri YTB Başkanı Kudret Bülbül’ü YTB merkezinde ziyaret etti.

ILK_1930s

45 kişilik öğrenci grubuyla YTB’ye gelen öğrencilerle konuşan YTB Başkanı Kudret Bülbül, hayatı anlamlandırmak için 2 şeyin yanlış öğrenilmemesi gerektiğinin altını çizerek, “Hayatı anlamlandırmak için 2 şeyi çok iyi yapmamız gerekiyor. Bu 2 şeyi yanlış öğrenirseniz bu açık hayat boyu kapatılamaz. Birincisi adalet duygusu, eğer ben sizlerin arasında, çalışanla çalışmayan arasında, hak edenle, hak etmeyen arasında bir ayrım yaparsam işte bu bir adalet açığıdır, ömür boyu kapatılamaz. İkincisi de çalışma duygusudur. Siz çok iyi bir insan olabilirsiniz ama çalışmazsanız, tembel bir kişiliğiniz olursa, kendinize de hayata da yazık edersiniz. Hayat beklediğiniz kadar uzun, gözlemlediğiniz kadar geniş değil” dedi.

https://youtu.be/WQUUNl-kkEg

Bülbül, öğrencilerin hayatları boyunca bu 2 duygudan taviz vermeden doğru bir şekilde yaşamaları gerektiğini vurguladı.

ILK_1854s

Eksikliklerinizi tamamlayın

Öğrencilere bir ağabeyleriymiş gibi sesleneceğini ifade eden Başkan Kudret Bülbül, Yeni Türkiye’nin inşasında gençlere büyük önem düştüğüne dikkat çekerek, “Yeni Türkiye’nin 200 yıllık bir açığı var. İddialarımız çok büyük ama bu söylemin, iddiaların altını dolduracak o gençliği üzülerek söylüyorum maalesef karşımda göremiyorum. Size özel değil ama sizin dışınızda da değil. O yüzden çok hızlı bir şekilde eksikliklerimizi tamamlamamız niteliklerimizi artırmamız gerekiyor” diye konuştu.

ILK_1832s

TÜGVA’nın Genç Diplomat Akademisi ifadesini son derece isabetli bulduğunu kaydeden Başkan Kudret Bülbül, Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu alanlardan bir tanesinin uluslararası kurum ve kuruluşlarda çalışan personel açığının bulunması olarak gösterdi.

Başkan Bülbül “İnşallah çok geçmez aranızdan bazıları AHİM’de, UNİCEF’de, İslam İşbirliği Teşkilatı’nda, AGİT’de, BM’de, AB’de yer alır” diyerek, dil bilmeyenlerin bu açıklarının bir an önce kapatmaları tavsiyesinde bulundu.

ILK_1942s

Çoğunluğu Sosyal Bilimler alanında öğrenim gören üniversite öğrencilerinden oluşan Genç Diplomat Akademisi öğrencilerinin ziyareti sırasında TÜGVA Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Can Topdemir de hazır bulundu.

Topdemir, Başkan Kudret Bülbül’e yol gösterici konuşmalarından dolayı teşekkür etti. Daha sonra öğrenciler Başkan Kudret Bülbül’e çiçek hediye ederek toplu fotoğraf çektirdi.

ILK_1952s

© SONHABER.NL