Eonomik kriz sonrası toparlanma sürecine giren Hollanda ekonomisinde hemen hemen tüm sektörlerde bir açılma yaşanıyor.

ABN Amro tarafından bu yıl ve önümüzdeki yıla yönelik açıklanan tahmin raporlarında özellikle hiç beklenmedik bir şekilde inşaat alanında bir genişleme yaşandığına dikkat çekildi. Bunun yanında özel işçi bulma kurumları gibi hizmet sektöründe ve endüstri alanında da gelişmeler yaşandığı belirtilen açıklamada, bu gelişmenin umut vaat edici olduğuna dikkat çekildi.

ABN Amro ekonomistlerinden Nico Klene “gerçekten daha olumlu bakmaya başladık. Hemen hemen her sektörde iyi sinyaller alıyoruz. Hollanda ihracatı, yatırımlar ve tüketici harcamaları yeşil ışık gösteriyor” dedi.

Bu yıl için tüm ekonominin yüzde 2,3 büyüyeceği tahmini yapan ABN, önümüzdeki yılki büyümenin de yüzde 2,2 olarak öngördü.

Öte yandan Merkezi Planlama bürosu (CPB) tarafından bu sabah saatlerinde yapılan rapor açıklamasında da bu yıl ve önümüzdeki yıl için yüzde 2’lik bir artış öngörüldü.

Ekonomist Klene ipotek alarak ev satın almak isteyen tüketicinin artmaya başladığını bunun da konut piyasasını canlandıracağını belirtirken, bu yıl konut piyasasının geçen yıla oranla yüzde 7 daha fazla büyüyeceği tahmininde bulundu.

© SONHABER.NL