Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan  da takip edebilirsiniz.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından geleneksel hale getirilen “Uluslararası Öğrenci İftarları” bu sene de dünyanın dört bir yanından öğrencileri aynı sofrada buluşturuyor. Uluslararası Öğrenci İftarlarının ilki Türk Dünyası ve Asya ülkelerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Ytb Iftar 02

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programının ardından Türk Dünyası ve Asya ülkelerini tanıtan stantlar kuruldu. Stantlarda yöresel yemekler ikram edilirken, geleneksel kıyafetler tanıtıldı. 600 uluslararası öğrencinin yer aldığı iftar etkinlikleri Ortadoğu, Afrika ve Balkan ülkelerinden öğrencilerin katılımı ile devam edecek.

Ytb Iftar 03

Dünyada 2050’ye kadar her iki kişiden biri obez olacak Dünyada 2050’ye kadar her iki kişiden biri obez olacak

Programda konuşan YTB Başkan Yardımcısı Murat Kazancı, etkinlik sayesinde öğrencilerin birbirini ve kültürlerini daha yakından tanıdığını anlattı. 

Ramazan ayının ruhunu yansıtan bir etkinlik olduğunu vurgulayan Kazancı, “Etkinlikte öğrenci kardeşlerimiz farklı ülkelerin kültürlerine ait öğeleri tanıma fırsatı elde ediyor. Bu bizim için çok önemli. Aslında Ramazan ayının ruhunu da yansıtan bir etkinlik oluyor. Kardeş ülkelerin dostluğu pekişiyor” diye konuştu.

Ytb Iftar 01

Program çekilen aile fotoğrafının ardından son buldu.
©Sonhaber.eu