KNVB amatör 6. liginde 2017-2018 sezonu başlangıcında FC Engelen futbol kulübünde tamamen Türk gençlerinden oluşan bir takım oluşturulduğunu ve ilk sezonları olmasına rağmen ligin bitmesine dört hafta kala şampiyon olduklarını belirten antrenör Osman Çifçi, gençlerin müsabakalarda hiç kart görmediklerinin de altını çizdi.

Osman Çifçi yaptığı açıklamada Hollanda'da son dönemlerde yabancı kökenli gençler üzerinden yapılan algılara değinerek, Den Boschlu Türk gençlerin ilk etapta kendi inisyatifleriyle oluşturdukları takıma Çifçi'nin antrenör olması yönünde ricada bulunduklarını ve böylece şampiyonluk yarışına dahil olduklarını ifade etti.

Çifçi, '' Hollanda kulübünde tamamen Türk gençlerinden oluşan bir takımla şampiyon olmak güzel bir duygu, ancak burada bizler için en önemlisi gençlerimizin spora yönelerek kaliteli zaman geçirmesidir. Bende onlara abileri olarak elimden gelen desteği vermeye çalıştım. Öncelikle futbolcularımızın ahlak ve örnek davranışlarından dolayı gurur duyduğumu, Bu tür aktifiteler ve faaliyetlerle Hollanda'da yapılan algılara da en güzel cevabı verebileceğimizin kanaatindeyim. Ligin başında FC Engelen kulübü bize soru işareti ile yaklaşmıştı. Ancak zaman içerisinde bu karşılıklı güzel bir dostluğa dönüştü'' dedi.



SONHABER.EU