Sürgündeyken Fransa’nın başkenti Paris’te vefat ettikten sonra Bobigny Müslüman Mezarlığı’na defnedilen “garip kalmış” Osmanlı mezarlarına Türkiye el attı.

Artı33'de yer alan habere göre, Harabeye dönen Osmanlı mezarları, Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nin girişimleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde TİKA tarafından restore edildi.

“Diğer mezar taşlarıyla ilgili çalışmalar sürüyor”
Türkiye’nin Paris Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, “Osmanlı Hanedan üyelerinden Şehzâde Ahmed Nureddin Efendi ve Şehzâde Abdürrahim Hayri Efendi’nin mezar taşları, Büyükelçiliğimizin girişimleri üzerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde TİKA tarafından yaptırılmıştır. Restorasyon gerektiren diğer mezar taşlarıyla ilgili çalışmalarımız sürmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, “Fransa’da yerleşik bazı vatandaşlarımız da bu konudaki beklentilerini Büyükelçiliğimize iletmişlerdi. Duyarlılıkları nedeniyle kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.”denildi.

Türkiye’nin kabul etmediği hanedan üyeleri Fransa’ya defnedilmişti

Türkiye’den sürgüne gönderildikten sonra Fransa’ya yerleşen Osmanlı hanedanı üyelerinden vefat edenlerin bir bölümü o dönemde Türkiye‘nin kabul etmemesi nedeniyle Fransa hükümeti tarafından Faslılara hediye edilen Bobigny Müslüman Mezarlığı’na defnedilmişti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!