Avrupa'da Boris fırtınası: 10 kişi hayatını kaybetti! Almanya ve Avusturya tetikte! Avrupa'da Boris fırtınası: 10 kişi hayatını kaybetti! Almanya ve Avusturya tetikte!

Bulgaristan’ın Lesovo Sınır Kapısında, Ulusal Gümrük Ajansı, Sınır Polisi Genel Müdürlüğü, Organize Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Ulusal Gelir İdaresi ekiplerinin katılımıyla yürütülen ortak kaçakçılıkla mücadele operasyonunda bir hafta içinde ikinci kez silah kaçakçılığı vakası yaşandı. Türkiye’den gelen bir kamyonda 10 tabanca ve bunlara ait 15 boş şarjör ele geçirildi.

Bulgar yetkililerince yapılan açıklamada, 28 Ağustos 2024 tarihinde, saat 17:00 civarında Lesovo Sınır Kapısına gelen Türk plakalı ve Almanya’ya beton pompası taşıdığı belirtilen kamyonun detaylı aramaya alındı.

Türk vatandaşı olan sürücü A.C., beyan edecek başka bir şeyi olmadığını belirtti. Ancak görevliler brandanın altında, römorkun ön kısmına tutturulmuş ve bir kemerle sabitlenmiş bir giysi çantası buldu. Giysilerin arasında plastik poşete sarılmış halde 10 tabanca ve bunlara ait 15 boş şarjör bulundu.

Silah 01

Kaçak silahlar ve şarjörlere el konuldu. Bu olayla ilgili olarak, Bourgas Gümrük Müdürlüğü, Yambol Bölge Savcılığı gözetiminde sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Son günlerde, Lesovo Sınır Kapısı ardı ardına kaçak silah yakalanıyor. En son 24 Ağustos’ta yine Lesovo Sınır kapısından geçmek isteyen Türkiye'den Almanya'ya mal taşıyan, Türk plakalı bir araçta 10 silah ele geçirilmişti. Bu vakadaki soruşturmanın devam ettiği ve H.Y adlı sürücünün gözaltı süresinin uzatıldığı belirtildi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş