Avrupa havalimanlarında el bagajında sıvı sınırlaması yürürlüğe girdi Avrupa havalimanlarında el bagajında sıvı sınırlaması yürürlüğe girdi

Türkiye’den yola çıkan ve Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır kapısından ülkeye giriş yapan bir tırda yapılan aramada binlerce paket kaçak sigara ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak sigaranın piyasa değerinin yaklaşık 220 bin euro olduğu belirtildi.

Bulgaristan gümrüğünden yapılan açıklamada olayın 13 Temmuz 2024 tarihinde yaşandığı belirtildi.

Gümrük tarafından aktarılan bilgiye göre, Türkiye’den hareket eden ve varış noktası Fransa olan tır gümrükte detaylı incelemeye alındı. Türk vatandaşı sürücü karton kutu yapımında kullanılmak üzere karton levhalar taşıdığını beyan etti. Ancak araç X-Ray cihazından geçerken dorse kısmında aşırı yoğun bölümler olduğu tespit edildi.

Tırda yapılan detaylı aramada kartonlar arasında gizlenmiş halde toplam 66 bin paket (yani 1.320.000 adet) kaçak sigara ortaya çıkartıldı.

Ele geçirilen yaklaşık 220 bin euro değerindeki kaçak sigara ile ilgili olarak, Haskovo Bölge Savcılığı'nın gözetiminde gümrük müfettişi tarafından soruşturma başlatıldı. 

Bulgar gümrüğü tarafından paylaşılan video:

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş