Bağımlılıkla mücadele konusunda da değerlendirmelerde bulunan Akdağ, uyuşturucu trafiğinin herkesçe bilinen şekliyle, Afganistan tarafından başlayıp, İran üzerinden Türkiye hattından veya daha kuzeyden geçerek Avrupa'ya gittiğini dile getirdi.

Akdağ, Türkiye'nin Avrupa'nın bütünün yakaladığı uyuşturucudan daha fazlasını yakaladığını bildirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Öte taraftan başka bir trafik yönü var. Özellikle Hollanda'dan başlayan, kısmen de Belçika ve Avusturya'dan başlayan ve hedefi Türkiye olan hain bir trafik var. Medyaya da yansıyan sokaklarda perişan durumda yatan gençlerin kullandıkları maddeler, uyarıcılar maalesef Hollanda'da, Belçika'da Avusturya'da imal ediliyor. Kısmen Polonya'dan da geliyor Türkiye'ye."

Avrupa'da uyuşturucular konusunda faaliyette bulunan ajansın Türkiye'yi uyuşturucuyla mücadele konusunda sürekli uyardığını anlatan Akdağ, "Hollanda, Belçika, Avusturya, Polonya hükümetine sesleniyorum: Lütfen bu zehrin ülkenizde imal edilmesine mani olun. Ama odak noktasının Türkiye olduğunu, Türkiye'ye girip, Türkiye'den öte gitmediğini bütün kamuoyunun dikkatine sunmak isterim." diye konuştu.

AA