Türkiye genelinde birçok ilde çıkan orman ve kırsal yangınlar vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yangınlara karadan ve havadan müdahaleler devam ediyor. İzmir, Aydın, Bolu, Muğla ve Manisa'daki çalışmalara 90 hava aracı 4 bin 717 personel ve 1218 araç katılıyor. Şu ana kadar 3 bin 583 kişi güvenli alanlara tahliye edildi.

İzmir
Yamanlar Karatepe mevkisindeki ormanlık alanda dün akşam başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle büyüdü. Yangınla mücadele sabaha kadar sürdü. Karşıyaka ilçesine bağlı Doğançay ve Sancaklı Mahalleleri ile Bayraklı ilçesine bağlı Onur Mahallesi'ndeki bazı evler ile bölgedeki bir hayvan barınağı tahliye edildi. Yangının bulunduğu bölgelere çıkan yollar trafiğe kapatıldı, jandarma ve polis güvenlik önlemi aldı. Alevler bir süre sonra Örnekköy Sanayi Sitesi'ne kadar ulaştı. Yangın, buradaki geri dönüşüm fabrikası, mermer, kablo, ahşap işletmeler, mobilya atölyesi gibi birçok dükkana sıçradı.  Şehrin birçok noktasından yoğun duman görülürken, ormanlık alanlara yakın bölgelerdeki bazı ev ve araçlar, sıçrayan yangın nedeniyle zarar gördü. Yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. 

Sağlık Bakanlığı yangınlarından 78 kişinin etkilendiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasına göre hastanelerde 29 kişinin tedavisi devam etmekte.

Manisa
Manisa'nın Gördes ilçesindeki orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale sürüyor. Boyalı ve Kayacık mahallelerinde 14 Ağustos'ta çıkan orman yangınları, bölgedeki rüzgarın ve arazinin sarp yapısı nedeniyle yayılmaya devam ediyor. Gördes'e bağlı Yeniköy ve Karayakup ile Salihli'ye bağlı Hacıhıdır, Kemer, Kale ve Kurttutan mahallelerindeki vatandaşlar tahliye edildi. Yangın bölgesinde kalan Karayakup Mahallesi ile Danda mevkisindeki evler tamamen yandı. Karayakup Mahallesi Mezarlığı'nda mezarlar ve ağaçlar yangında hasar görürken, 2010 yılında şehit olan Halil İbrahim Ertaş'a ait kabrin ve başındaki Türk bayrağının alevlerden etkilenmediği görüldü.

Aydın
Alhisar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye, Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri yönlendirildi.  Örmepınar Mahallesinde 45 kişi tahliye edildi. Genel itibarıyla yangın kontrol altına alınamadığı, rüzgarın etkisiyle yayıldığı belirtildi. 
Aydın'ın Didim ilçesi Akyeniköy Mahallesi yakınlarındaki makilik alanda çıkan yangın ise bölgeye sevk edilen Orman İşletme Müdürlüğü ile Aydın Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ekipleri tarafından kontrol altına alındı.

Muğla
Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında Beçin Çamovası yakınlarındaki ormanlık alandan dumanların yükseldiği ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi. Ekipler, yangına karadan müdahale ediyor.

Bolu
Bolu'nun Göynük ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangını söndürme çalışmaları dünden bu yana devam ediyor. Bekirfakılar köyü mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde çıkan yangının söndürülmesi için çalışma yürütülüyor.

Karabük
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, dün öğle saatlerinde Ovacuma Ulu Yayla Kırlangıç Mağarası mevkisinde ormanlık alanda çıkan yangında 2 büyükbaş hayvan telef oldu, 3 köy evi de hasar gördü.

Tunceli
Kocakoç köyü mevkisindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Ekiplerin saatler süren çalışmasıyla yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında yer yer meşe, söğüt ve dut ağaçlarının bulunduğu yaklaşık 150 dekar alan zarar gördü.

Türkiye'de imzalanan senetler Hollanda'da tahsil edilebilecek Türkiye'de imzalanan senetler Hollanda'da tahsil edilebilecek

Yangınlar
Türkiye'de çıkan yangınların bazı illere göre dağılımı şöyle: Aydın'da 6, Amasya'da 1, Antalya'da 7, Balıkesir'de 1, Bolu'da 1, Bingöl'de 1, Bitlis'te 1, Burdur'da 4, Bursa'da 4, Çankırı'da 2, Çanakkale'de 2, Denizli'de 1, Elazığ'da 1, Edirne'de 1, Isparta'da 2, İstanbul'da 2, İzmir'de 7, Kahramanmaraş'ta 1, Karabük'te 2, Kastamonu'da 1, Kütahya'da 4, Hatay'da 2, Manisa'da 3, Mersin'de 1, Muğla'da 5, Osmaniye'de 1, Samsun'da 1, Zonguldak'ta 1, Sakarya'da 1, Sinop'ta 1, Sivas'ta 2 yangın.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş