Almanya’da telefonla doktordan rapor alma dönemi sona eriyor Almanya’da telefonla doktordan rapor alma dönemi sona eriyor

T.C. Dışişleri Bakanlığı Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı başvuruları 16 Ağustos 2024 itibariyle başladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada Türkiye’nin yurtdışı temsilciliklerine 200 yeni memur alımı yapılacağı belirtildi. Başvurular 10 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00ʼda sona erecek.

Aranan şartları yerine getiren adaylar giriş sınavının yazılı aşaması 28 Eylül 2024 tarihinde Ankara’da yapacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için ayrıca muhakeme/analiz yetenek testi ve sözlü sınav düzenlenecek. Söz konusu testin ve sözlü sınavın yeri ile tarihi ileriki bir tarihte açıklanacak.

Adaylardan aranan şartlar
sınava katılacak adayların, 35 yaşından küçük, İlanda belirtilen lisans/yüksek lisans bölümlerinin birinden mezun olması, belirtilen dillerde (İspanyolca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Çince, Japonca, İtalyanca, Yunanca, Ermenice, Portekizce veya İbranice ) yeterliliğin olması gerekiyor. 

Başvuru ve detaylı bilgi
Giriş sınavı başvuruları 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 09:00’da başlayacak ve 10 Eylül 2024 Salı günü saat 14:00’te sona erecek. Başvurular, e-Devlet üzerinden “Dışişleri Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı”  https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Posta ile veya diğer şekillerde yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek.

Meslek Memurluğu hakkında ayrıntılı bilgiye T.C. Dışişleri Bakanlığının www.mfa.gov.tr adresli internet sayfasından erişmek mümkün.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş