DÜNYA

Türkiye'ye giden iki araçta 150 bin euro ele geçirildi

Bulgaristan Gümrük yetkilileri, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gitmekte olan iki ayrı araçta beyan edilmeyen toplam 150 bin euro değerinde nakit para ele geçirdi.

Abone Ol

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda geçtiğimiz hafta yapılan sınır kontrollerinde, Türkiye’ye doğru seyahat eden iki ayrı araçta beyan edilmemiş euro ve dolar cinsinden nakit paralar bulundu. Ele geçirilen nakit paranın toplam değerinin 150 bin euro olduğu açıklandı.

İlk olay, 09.10.2024 tarihinde Ukrayna’dan Türkiye’ye seyahat eden bir minibüste gerçekleşti. Minibüsteki yedi yolcu, yanlarında beyan edecek nakit paralarının olmadığını belirtti. Ancak, yapılan üst aramasında Ukrayna vatandaşı olduğu belirtilen iki kadının iç çamaşırında sırasıyla 30 bin ve 20 bin ABD doları bulundu. Minibüsteki başka bir kadının çantasında ise 50 bin ABD doları tespit edildi.

İkinci olay ise yine aynı sınır kapısında, 13.10.2024 tarihinde Türkiye’ye gitmekte olan, Türk plakalı bir tırda yaşandı. Hollanda’dan Irak’a nakliye yaptığını beyan eden tır şoförü, herhangi bir beyan edilmesi gereken eşya veya nakit olmadığını söyledi. Ancak tır, X-ray cihazıyla kontrol edildiğinde, dolaplarından birinde olağandışı yoğunluklar tespit edildi. Yapılan detaylı aramada, kesilmiş plastik bir borunun içine gizlenmiş 61 bin 500 euro nakit bulundu.

Gümrük yetkilileri, her iki olayda da sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Bulgaristan Gümrüğü

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.