Her geçen gün yeni bir dolandırıcılık vakası ile karşılaşılıyor. Son yaşanan olayda kimliğini çalarak üzerine telefon hattı çıkartan dolandırıcılar, bir gurbetçimizi mağdur etti.

Özellikle Türk vatandaşlığından çıkmış olanlara ait yabancı kimlikleri kullanan dolandırıcılarılar böylece izlerini daha kolay kaybettirebiliyor. Haklarında soruşturma başlatılan ve hatta yakalama kararı bulunan ancak yapılan dolandırıcılıkla hiçbir ilgisi olmayan gurbetçilerimiz ise uzun zaman sonra ilk kez Türkiye’ye gittiğinde bu dolandırıcıların kurbanı olduğunu anlıyor. Böyle bir olay kimliğinin açık edilmesini istemeyen M.M.K. isimli vatandaşın başına geldi. 

Havalimanında gözaltına alındı
Uzun süre sonra bu yıl ilk kez Türkiye’ye giden M.M.K. ülkeye adım attığı anda havalimanı polisi tarafından göz altına alınarak savcılığa sevk edildi.

Türkiye’ye girişinde Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Yakalama Bürosu’nda sorgulanan M.M.K., burada adının araba satışı ve kiralık ev ilanı dolandırıcılığına alet edildiğin öğrendi.

Belge 01

Ayrıca M.M.K.adına Türkiye’de telefon hattı alındığı ve bu telefon numaraları ile yapılan dolandırıcılık suçları nedeniyle hakkında Sinop ve Sakarya emniyet müdürlüklerinde dolandırıcılık şüphelisi olarak soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Belge 02

Kimlik bilgilerini ya da fotokopisini bilinmeyen yerlere vermeyin
M.M.K’nın avukatı, müvekkilinin yabancı kimliğini daha önceki yıllarda Türkiye’de bir numarası almak için kullandığını ve bu alımdan sonra muhtemelen kimlik bilgilerinin dolandırıcıların eline geçmiş olabileceğini belirtti. Avukat tüm gurbetçilerimize seslenerek bilinmeyen noktalardan telefon hattı alınmaması uyarısında bulundu.

Gün geçtikçe daha da agresifleşen bu dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirten güvenlik birimleri, özellikle resmi olmayan kurum veya dükkanlar ile bilinmeyen yerlere kimlik ibrazı yapılmaması ve kimlik fotokopilerinin verilmemesi tavsiyesinde bulunuyor.

Kaynak: Camia Haber

©Sonhaber.eu

Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı Almanya, bugün kara sınırlarında pasaport kontrolüne başladı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi