ALMANYA

Üç haftada 400 bin gurbetçi Kapıkule Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı

Avrupa’dan Türkiye’ye giden gurbetçilerin sayısı artıyor. Üç hafta içerisinde yaklaşık 107 bin araçla 400 bin gurbetçi Edirne’den yurda giriş yaptı.

Abone Ol

Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin yıllık izinlerini geçirmek üzere Türkiye'ye seyahatleri artarak devam ediyor. İzinleri başlayan gurbetçiler, yaşadıkları ülkelerden yola çıkıp çoğunlukla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapıyor.

"Gurbetçi sezonu" olarak adlandırılan haziran-ağustos döneminde geçen yıl Türkiye'ye 2 milyondan fazla kişi seyahat etmişti. Bu yıl seyahatlerin yüzde 15 artması bekleniyor.

Sezon nedeniyle Türkiye'deki Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapıkule, Hamzabeyli, Dereköy, Pazarkule ve İpsala sınır kapılarında önlemler artırıldı. Kapıkule'de personel sayısı artırıldı, pasaport kontrol noktaları da 14'e çıkarıldı.

Geçen yıl gümrük sahasında bekleme süresi en yoğun günde 20 ila 25 dakika arasında gerçekleşmişti. Bu yıl bu süreyi azaltmak için çalışmalar devam ediyor.

Haziran ayının başından bu yana Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne bağlı sınır kapılarından toplam 107 bin 850 araç ve 400 bin 550 kişi giriş yaptı. Buna göre günlük ortalama 5 bin 400 araç ve 20 bin kişinin giriş işlemleri yapıldı.

Sınır kapılarında yaşanan yoğunluk bakımından en çok kullanılan sınır kapısının yine Kapıkule olduğu görüldü. Bu sınır kapısını İpsala ve Hamzabeyli sınır kapıları izledi. Şuana kadar en az kullanılan sınır kapısı Pazarkule oldu.

Avrupa'da birçok ülkede okullar Temmuz ayı başında kapanmış olacak. Bu nedenle temmuz ayında sınır kapılarındaki yoğunluğun daha da artacağı tahmin ediliyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.