HOLLANDA

UCLG Dünya Konseyi Toplantısı vesilesiyle Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'nde önemli ziyaret

T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, UCLG Dünya Konseyi toplantısı vesilesiyle Hollanda’da bulunan Belediye Başkanlarını büyükelçilikte ağırladı.

Abone Ol

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Konseyi toplantısı vesilesiyle Lahey’de bulunan Belediye başkanlarını büyükelçilikte ağırladı. 

Ziyarette; UCLG Dönem Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Niğde, Aksaray, Selçuklu, Karatay ve Meram Belediye Başkanları yer aldı. Büyükelçilik binasında gerçekleştirilen bu önemli buluşma, sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşti.

Büyükelçi Ünal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türk belediye başkanlarını Lahey’de misafir etmekten büyük onur duyduğunu belirtti. Ünal, "Belediye başkanlarımızla bir araya gelmek ve ülkemizi temsilen burada bulunmaları bizim için son derece kıymetlidir. Kendilerini burada ağırlamaktan büyük mutluluk duydum," ifadelerini kullandı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay:: "Mazlumların Sesi Olmaya Devam Edeceğiz"

UCLG Dönem Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Lahey'de gerçekleştirilen bu ziyaret kapsamında, UCLG Genel Kurulu'nda da önemli bir konuşma yaptığını belirtti. Altay, İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılara dikkat çekerek, yaşanan zulme karşı uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Altay, konuşmasında İsrail'in saldırıları sonucunda hayatını kaybeden binlerce masum insanın durumunu dünya kamuoyuna aktardığını ifade etti. "Lahey’de doğrularımızı, inandıklarımızı ve duruşumuzu UCLG Genel Kurulu’nda da açık bir şekilde dile getirdim. İsrail’in katlettiği binlerce masum insanın yaşadığı dramı anlattım. Artık bu katliama son vermenin zamanı gelmiştir," dedi.

Altay, konuşmasını şu anlamlı cümleyle sonlandırdı: "Bu can bu bedende olduğu sürece mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz." Bu sözler, Altay’ın mazlum halkların haklarını savunmadaki kararlılığını bir kez daha vurguladı.

UCLG toplantısının Lahey’de gerçekleşmesi, yerel yönetimlerin küresel meselelerdeki rolünü de bir kez daha ortaya koydu. Altay ve diğer Türk belediye başkanlarının bu önemli organizasyona katılımı, Türkiye’nin uluslararası alandaki duruşunu ve insan haklarına verdiği önemi de bir kez daha gözler önüne serdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal'a bir hediye taktim etti.


Haber: Sedat Tapan
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.