UETD Kadın kolları Belçika bölge başkanlığı ve şube başkanları düzenlenen bir tören ile basına tanıtıldı.

Düzenlenen törene Ak Parti Belçika temsilcisi Ruhi Açıkgöz, UETD Belçika başkanı Basir Hamarat, sekreter Enis Çimen, teşkilat başkanı Veysel Şükün, halkla ilişkiler bşk. Yılmaz Çimen ve Belçika şube teşkilatlarından gönüllü bayanlar katıldı.

UETD Belçika Gençlik kollarından Zeynep Ezgi Avcı tarafından sunulan tanıtım töreninde konuşan Ak Parti Belçika temsilcisi Ruhi Açıkgöz,Türkiye’de Ak Parti iktidarının en önemli unsurun kadınlar olduğuna dikkatleri çekerek “Belçika’da yaşanan seçimlerde de hanımlarımızın emeği hiç bir şekilde ödenemez.” dedi.

Açıkgöz: “Bu hareket şahıslara bağlı bir hareket değil”

UETD’nin içinde başlayan yenilenmeye vurgu yapan Açıkgöz “Bu hareket Türkiye’de uzun yıllardır özellikle Cumhurbaşkanımızın başlattığı bir sistemle kadınlar üzerinden büyüyor. Bu hareket şahıslara bağlı bir hareket değil, Bundan öncede burada teşkilatımız vardı, bundan sonrada olacak. Ak Parti içinde öyle. Takibi yaşadığı sürece liderlerimize bağlı olacağız,büyüklerimize bağlı olacağız ama; bu hizmetler hiçbirimize babasından kalan miras değil, bu görevler gönüllü görevler, Allah rızası için yapılan görevlerdir. Zaman zamanda bu tür değişiklikler olur. Sizden önce görev yapan arkadaşlarınızda gayet güzel çalıştılar, kendilerine teşekkür ederim.” diyerek yeni görev alan kadın kolları teşkilatına başarılar diledi.

Hamarat: “Karşımda Asım’ın neslini görüyorum”

UETD Kadın kolları Belçika bölge başkanlığı ve şube başkanları tanıtım toplantısında söz alan UETD Belçika başkanı Basir Hamarat, karşısında Asım’ın neslini gördüğünü, bu ekibinde önümüzdeki günlerde başarıya imza atacaklarına inandığını söyledi. Konuşmasında 15 Temmuz Darbe girişimine de değinen Hamarat, “Bu alçaklar namusumuza, iffetimize göz koydular.Türkiye’yi iç savaşa sürüklemeye çalıştılar.Eğer 15 Temmuz’da kardeşlerimiz,şehitlerimiz sahaya inmemiş olsaydı; Bugün Türkiye çoktan iç savaşa girmişti.” dedi.

Konuşmasında UETD kadın kollar eski başkanı Asuman Kökten’e bugüne kadar verdiği hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini ileten Hamarat, her teşkilatta bu tür görev değişikliklerinin gayet doğal olduğunu bundan sonra görev alacak yeni yöneticilerden çok umutlu olduğunu gayret ve çalışma ile başarının kendiliğinden geleceğini söyledi.

Eryiğit: “Büyük özveri ile çalışıp şubelerimizi kurduk”

UETD Belçika Kadın kolları başkanlığına getirilen Zeynep Eryiğit, ise “Avrupa Türk Demokratlar Birliği yenilenen Belçika kadın kolları olarak büyük bir özveri ile yürüttüğümüz çalışmalarımızın sonunda şubelerimizi kurduk. Hak yolunda hizmet bildiğimiz bir davada mücahide olarak ilk adımı atıyoruz. Rabbim hepimizin görevini hayırlı eylesin inşaalllah. Sizlerle birlikte Allahın rızası için davaya sahip çıkmak adına çok güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum. Bizler zorluklarla mücadele etmeyi, güçlü olmayı, davaya sahip çıkmayı,Nene Hatun’larımızdan öğrendik. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Allah yar ve yardımcımız olsun” diyerek konukları selamladı.

Yapılan konuşmaların ardından UETD Belçika Kadın kolları başkanı Zeynep Eryiğit, Belçika bölge ve şube kadın kolları teşkilat başkanlarına UETD rozetlerini taktı.
Program bitiminde UETD Belçika başkanı Basir Hamarat tarafından UETD Belçika Kadın kolları başkanı Zeynep Eryiğit’e eşine takdim edilmek üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine hediye ettiği kravatı armağan etti.

UETD Belçika Kadın kolları yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Zeynep Eryiğit, UETD Belçika Kadın kolları başkanı.
Saadet Şirin UETD Belçika Kadın kolları başkan yardımcısı ve Brüksel şube başkanı.
Gülnazik Akkaş, UETD Belçika Kadın kolları sekreteri.
Ayfer Kuru, UETD Belçika Kadın kolları halkla ilişkiler başklanı
Gülsüm Eryiğit,UETD Belçika Kadın kolları teşkilatlanma başkanı
UETD Belçika şube başkanları ise şu isimlerden oluşuyor:
Houthalen- Emine Avcı, Beringen- Emine Tubadan, Heusden- Emine Tülümen, Charleroi- Sevgi Tekir, Gent- Aynur Güner, Liege- Nesrin Gül Irmak, Anvers- Emine Öztürk, Waasland-Sevda Yılmaz, Brüksel- Saadet Şirin

Belturkhaber