Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), özellikle son üç yıl içerisinde gurbetçilerimizin izin sezonunda Türkiye'de yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle harekete geçti. Yaşanan olumsuzlukları bir rapor halinde bakanlığa sunmak isteyen UID, bu konuda Türkiye dışında yaşayan vatandaşlarımızın anonim olarak katılabileceği bir anket yayınladı.

Almanya’da çifte vatandaşlık başvuruları için bekleme süresi 1 yılı buluyor Almanya’da çifte vatandaşlık başvuruları için bekleme süresi 1 yılı buluyor

UID Genel Başkanı Kenan Aslan, konu ile ilgili Sonhaber.eu'ya yaptığı açıklamada, özellikle son üç yıldır yurt dışındaki Türklerin yaşadığı sıkıntıların ve UID'ye iletilen şikayetlerin giderek arttığını dile getirdi.

UID Kenan Aslan

Bu sıkıntıların sadece şikayet olarak kalmaması ve veri haline getirilmesi için UID olarak harekete geçtiklerini belirten Aslan, "Bu sayede bir rapor çıkartarak Türkiye'deki ilgili bakanlıklara sunacağız. Böylece yetkililer de veriler ışığında belirli politikalar üretebileceklerdir." dedi.

Yurt dışındaki Türklerin yaşadığı bu sıkıntıların giderilmesi için böyle bir adım attıklarını ifade eden Aslan, "Şu anda söylemde olan şeylerin veriye dökülerek yetkililer tarafından giderilmesini veya en azından bu sorunlara önem verilmesini hedefliyoruz. Çünkü sadece söylemde kaldığı zaman sorunlar çözülemiyor." şeklinde konuştu.

Ankette ekonomi, sosyoloji gibi farklı konulara ilişkin sorular yer alıyor. Birkaç dakika içinde tamamlanabilen ankete, katılımcılar kimlik bilgilerini vermeden anonim olarak katılabiliyor. Anket sonucunda hazırlanacak rapor ise kamuoyuna açık olacak.

Aslan, "Bazı sıkıntıların sözde kalmaması ve eyleme dönüşebilmesi için veriye ihtiyacımız var. Bu nedenle yurt dışında yaşayan tüm Türk vatandaşlarımıza ankete katılmaları çağrısında bulunuyorum. Ankete katılan vatandaşlarımız, çevrelerine bu anketi duyurarak katılımı artırabilir." dedi.

Ankete katılım Eylül ayının ilk iki haftasında devam edecek. Ankete katılmak için “izin.u-id.org” sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş