Yurtdışında yaşayanların en büyük sıkıntılarından biri uçak bilet fiyatlarının yüksekliği.

Yazın Türkiye’ye uçmak isteyen çocuklu aileler, bilet fiyatlarının aile bütçesini zorlamasından şikayetçiler. Tatil sezonunda fiyatların tavan yapması, bir çok kişiyi Türkiye’ye karayolundan seyahat etmeye zorluyor.

Ancak piyasada uygun fiyata uçak bileti sunan şirketler de var. „Low cost“ adı verilen bu havayolu şirketleri daha çok Avrupa içinde uçuşlar sunuyor.

Ancak piyasa fiyatının altında fiyatlara uçuşlar düzenleyen bu şirketlerin uzun süre tutunamadığı ve maddi sıkıntı içine girdiği görülüyor.

Son dönemlerde bu tür şirketler ardı ardına iflas verdiler. Son haftalarda iflas veren düşük maliyetli hava yolu şirketleri şunlar:

Azur Air (Almanya)

Small Planet (Almanya)

VLM (Belçika)

Skywork Airlines (İsviçre)

Primera Air (Danimarka)

Bu sonuçtan da görülüyor ki havayolu şirketleri de ayakta kalabilmek için belirli bir fiyatın altında satış yapamıyorlar.

Yazın fiyatların yüksek olmasından şikayetçi olanlar, aynı biletlerin kış aylarında çok uygun fiyata satıldığını da göz ardı etmemeliler. Havayolu şirketleri biletleri neredeyse “maliyet fiyatına“ satıyorlar. Yani kışın pek kazanç elde edemeyip bu açığı yazın kapatmaya çalışıyorlar.

Turizmavrupa