Hollanda’da bir ilk yaşanıyor. Kumar makineleri operatörü Wetsteijn, Vergi Dairesinden 1,4 milyon euro tazminat alacak.

Den Haag mahkemesinde bakılan davada alınan karar Hollanda’da bir ilki temsil ediyor. Kumar oyunları vergilerinin bir anda artırılması ile büyük kayıp yaşadığı gerekçesini gösteren en büyük kumar makineleri operatörü Wetsteijn, hakim tarafından haklı bulundu. Mahkeme Vergi Dairesini 1,4 milyon euro tazminat ödemeye hükmetti.

Kumar Vergisi olarak adlandırılan ve btw değeri olarak kesilen vergi miktarı yüzde 19 iken bir anda yüzde 29’a çıkartıldı. Bir anda yüksek vergi ödemek zorunda kalan şirketlerin de zaten zorlanan sektörde daha da büyük yük altına girdiği belirtiliyor.

Dordrecht merkezli Wetsteijn şirketi sahibi Dennis Wetsteijn’da bunu gerekçe olarak göstererek açtığı mahkemede “biz zaten uçurumun kenarına kadar geldik” şeklinde ifade kullandı. Mahkemenin kararından memnun kaldığını belirten Wetsteijn, “rahat bir nefes aldık. Ödenecek bu tazminatla yine sıfırdan bir başlangıç yapabileceğiz dedi.

Geçtiğimiz yıl devletin kasasına Kumar Vergisinden 440 milyon euro girdiği belirtiliyor. Vergi Dairesi ise getirilen bu tazminat kararın incelendiğini ve gerekilenin yapılacağını belirtmekle yetiniyor.

Vergi Uzmanı Monique Ligtenberg alınan bu mahkeme kararının diğer sektörlerdeki şirketler içinde emsal teşkil edeceğini belirtirken, örnek olarak 150.000 euronun üzerindeki gelirlere getirilen yüzde 68’lik kriz vergisi ve yatırım verimliliği vergisi gibi vergileri gösteriyor.

© SONHABER.NL