Koalisyon hükümetinde yer alan PvdA vergi kaçakcılarıyla daha iyi mücadele edebilmek için hükümetin harekete geçmesini istedi.

Nieuwsuur'de yayımlanan haberde zenginlerin vergi ödememek için paralarını 'vergi cenneti' adı verilen ülkelere geçirmesi Hollanda'yı zor durumda bırakıyor. Düşük gelirlilerden bir kuruşu dahi tahsil eden vergi dairesinin, zenginlerin parasını ülkeden kaçırmasından dolayı vergi alamadıkları aktarıldı.

PvdA meclis üyesi Ed Groot konunun mecliste tartışılmasını istedi. 2011 yılında PvdA'nın sunduğu vergi kaçakcılığı tasarısı birinci Rutte hükümeti tarafından kabul görmüştü. Ancak Groot'a göre Güvenlik ve Adalet Bakanlığı tasarıyı hayata geçirmekte zorlanıyor. Groot, '' vergi kaçakcılığı ile mücadele tasarısı hükümet tarafından kabul edildi ancak Güvenlik ve Adalet Bakanlığında çamura battı '' ifadesini kullandı.

Groot, VVD Ekonomi Bakanlığı Devlet Sekreteri Eric Wiebes'in de bahaneler üretmeyi bırakıp elini taşın altına koyması gerektiğini savundu. AB'nin dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri olduğunu belirten Groot, vergi kaçakcılarına karşı önlem almanın zor olmadığını ve AB'nin harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

©SONHABER.EU