Viyana’nın Sosyal Demokrat Partili Belediye Başkanı Ludwig, sosyal dayanışmayı ve iklim koruma bilincini artırma hedefiyle aileleri ilgilendiren önemli bir adım attı. Okul gezilerinde ulaşım ücreti alınmayacak.

Belediye Başkan Yardımcısı ve Eğitimden Sorumlu Belediye Meclis Üyesi Christoph Wiederkehr tarafından yapılan açıklamada alınan karar doğrultusunda, ailelerin maddi durumu ne olursa olsun tüm öğrencilere ve eğitmenlere ücretsiz ulaşım imkanı tanınacak. Öğrenci ile birlikte geziye katılan aile üyesi de bu ücretsiz gezi imkanından yararlanabilecek. Öğrenciler, sınıf için hazırlanan tek bir toplu biletle ücretsiz seyahat edebilecek.

Öğretmenlere yıllık bilet
Yeni öğretim yılı aynı zamanda öğretmenlere de güzel bir haberle geldi. Viyana Belediyesi çalışanları için uygulanan “iş bileti” hakkı daha önce duyurulduğu gibi devlet okullarındaki öğretmenlere de verildi. Buna göre öğretmenlere bir yıl boyunca kullanabilecekleri bir iş bileti verilecek. 

Yeni eğitim ve öğretim yılı itibariyle başlayacak olan uygulamadan 16 bin 321 öğretmen faydalanacak.
©Sonhaber.eu

İsrail askerleri, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürdü! İsrail askerleri, Türk-Amerikan vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’yi öldürdü!

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş