Hollanda'da aşırı sağcı Özgürlükler Partisinin (PVV) lideri Geert Wilders konuk olduğu televizyon programında, "Korkunç bir haber. İnsanlık dışı ve iğrenç bir eylem. Kime karşı olursa olsun şiddeti onaylamıyorum." ifadesini kullandı.

Wilders, "Hollanda'da camiler korunması gerekir mi?" sorusuna cami, kilise veya sinagog, şiddetle tehdit altında olan herkesin korunması gerektiği cevabını verdi.

Koalisyon ortaklarından Hristiyan Demokratlar Birliği (CDA) Meclis Grup Başkanı Sybrand Buma da "İki camiye yapılan saldırı korkunç bir haber. Bu acımasız ve anlamsız terör eylemine maruz kalan bütün ailelerin yanındayım." paylaşımında bulundu.

Yeni Zelanda'daki saldırıların "korkunç" bir terör eylemi olduğunu belirten Demokrat 66 Partisi Meclis Grup Başkanı Rob Jetten, "Bu yüzden ırkçılığın her türlüsüne karşı mücadele etmemiz gerekiyor. Nefrete hiçbir zaman yer verilmemesi lazım." paylaşımında bulundu.

Yeşil Sol Meclis Grup Başkanı Jesse Klaver, yapılan terör saldırısının çok sert şekilde kınanması gerektiğini kaydederek, ırkçı ve yabancı düşmanlığı içeren saldırıların tarihte çok kez kara günlere sebep olduğunu ifade etti.

İki camiye yapılan terör saldırısını kınamak için kelimelerin yetersiz kaldığını ifade eden Denk Partisi Meclis Grup Başkanı Tunahan Kuzu da "Bu mübarek cuma gününde dualarım kurbanlar, geride kalanlar ve bütün Müslüman topluluğu için. Müslüman topluluğu ile dayanışma içerisinde olan ve aşırı sağ ve İslamofobi'ye karşı direnmeye devam eden herkese ayrıca teşekkür ediyorum." mesajını paylaştı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!