Rotterdam yerel siyasi partilerinden olan NİDA, mültecilerle beraber 7 kasım 2015 tarihinde Vlasmarkt ve Binnerotte’da Wilders’in mültecilere karşı düzenlediği nefret kampanyasına çiçeklerle karşılık verdi.



Aynı gün ve aynı mevkide Beverwaard’da gerçekleştirilecek olan mülteci barınağının açılışının engellenmesi için broşür dağıttı. NİDA partisinden Nourdin el Ouali “Nefrete Karşı Çiçek” kampanyası hakkında ‘Wilders korku ve güvensizliği mobilize ederek nefret üretiyor. Biz kendi şehrimizde buna izin veremeyiz ve dolayısıyla güven ve sevgi ile karşılık vereceğiz’ Nefret ve korku sesleri bazen sert olsa da, nihayet kalbin sevgisi kazanacak’ diyen Nourdin el Ouali, sözlerini şöyle sürdürdü: ‘PVV gibi partilerin halkın korkularını körükleyerek sorumsuz ve çok tehlikeli bir şekilde mülteciler konusunda üstünlük sağlamaya çalışıyor. NİDA özellikle mülteci konusunda yürütülen nefret kampanyalarına karşılık hak, basiret ve en önemlisi sevgiyle karşılık veriyor”



PVV ve Leefbaar Rotterdam haksız olarak Rotterdam’ın mültecilere karşı olduğunu ifade etmeye çalıştığını belirten El Ouali ‘Bu varsayımlar yanlıştır. Rotterdamlılar çeşitli yardım kampanyaları ve aktivitelerle Rotterdam’da mültecilere daha rahat bir yaşam sunmak için çaba sarfediyor. Mülteciler gelecekte hemşehrimiz, vatandaşımız olacaklar. Mülteciler aynı biz gibi şiddet ve savaştan kaçıp daha özgür ve insanca bir hayat yaşamak için buralara kadar geldiler’ dedi.



NİDA’nın sosyal medya hesaplarında geniş yankı bulan sevgi kampanyası birkaç saat içerisinde 300 defadan fazla paylaşıldı ve 30.000 kişi tarafından okundu. Sosyal medyada Rotterdamlıların ortak tepkisi ‘Onlara iyilik ve sevgi dolu duygularımızla karşılık verelim’ oldu.

©SONHABER.EU