Bu hafta içinde twitter hesabından Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’ın ölmesini istediği yönünde bir mesaj atan PvDA Katwijk bölge başkanı Willem den Hertog, partisinden ihraç edildi.

PVV lideri Wilders bu hafta yaptığı bir açıklamada “eğer kendisine kurşun sıkılacaksa bunun sol camiadan geleceğini” ifade etmiş hatta cümlenin sonuna “PvdA” yazmıştı. Wilders bu açıklamasını PvdA Parti Başkanı Hans Spekman’ın “PVV demokrasi ve hukukun üstünlüğüne karşı bir tehdit oluşturuyor” sözlerine istinaden söylemişti.

Wilders’ın bu tutumuna tepki veren PvdA Katwijk Bölge Başkanı Den Hertog da mesajında şu ifadeleri kullandı: "Wilders yatağında kalp krizinden ölecek (Sol bir vekilin bacakları arasında değil)” dedi. Den Hertog ikinci mesajında ise “Bir kurşun gelecekse eğer bu “Minnettar Hollanda Halkının” imzasıyla olurdu” dedi.

Den Hertogun bu ifadeleri PvdA içinde büyük tartışma yarattı. Perşembe günü bir araya gelen parti kurulu yaptığı açıklamada “Her ne kadar Den Hertog bu ifadeleri PvdA Katwijk başkanı olarak yapmamış olsa da görevine son verilmiştir.” denildi.

PvdA’dan dün akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise Spekman’ın Den Hertog ile bir telefon görüşmesi yaptığı ve ilerleyen zamanlarda ikilinin yüz yüze görüşeceği belirtildi. Telefon görüşmesinin içeriği hakkında bir açıklamada bulunulmadı.

©SONHABER.EU