Yıllık tatilini Türkiye’de geçirmek için Belçika’dan yola çıkan gurbetçi aile memleketlerindeki tatili esnasında ciddi bir ceza aldı. Olay ailenin geri dönüş yoluna çıkmasına birkaç gün kala yaşandı.

Silayolu.com sitesinin aktardığı bilgiye göre, yabancı plakalı aracın sahibi olan gurbetçi, tatilinde aracı kullanması için Belçika'da ikamet eden yeğenine verdi. Ancak kişi rutin olarak yapılan bir trafik kontrolüne denk geldi. Polis memurları belgeleri inceledikten sonra 'sürücünün bu aracı süremeye yetkili kişi' olmadığı gerekçesiyle aracı bağlayarak gümrük otoparkına çekti.

320 bin lira ceza kesildi
Başından geçenleri Sılayolu.com sitesine açıklayan gurbetçi, yapılan ihlal nedeniyle hem kendisine hem de aracı kullanan yeğenine 160'ar bin lira olmak üzere toplam 320 bin lira ceza kesildiğini kaydetti. 

Belçika’da okulda zorbalık vakalarında artış yaşanıyor! Belçika’da okulda zorbalık vakalarında artış yaşanıyor!

Türkiye’de uygulanan kurala göre; yabancı plakalı bir aracı Türkiye'de kullanabilecek kişiler belirlenmiş durumda. Buna göre aracı, ülkeye giriş yapan kişinin ülkede bulunması şartıyla, yurt dışında ikameti olan ve son 1 yıl içerisinden yurt dışında toplamda en az 185 gün şartını sağlayan birinci derece akrabaları ( yani anne, baba, eş ve çocukları) haricinde kimse kullanamıyor.

Kurul cezada indirim uyguladı
Yaşanan bu tatsız olaydan sonra  'Uzlaşma kuruluna' giden gurbetçi, kurul görüşmesinden sonra kesilen cezada %60 indirim uygulanarak kişi başına 64 bin lira olmak üzere toplamda 128 bin lira ceza uygulandığını belirtti. Kesilen cezayı ödeyen gurbetçi aracını otoparktan alarak yaşadığı ülke Belçika'ya doğru dönüş yoluna çıktı. 

'Aracınızı kimseye vermeyin'
Bu olayla ilgili “Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımıza buradan çağrı yapıyorum.” diyen gurbetçi,  “Yabancı plakalı aracınızı, gerek Türkiye'de ikamet eden gerekse şartları sağlamayan yurt dışı ikametliler de dahil ' birşey olmaz' diyerek sürmesi için sakın kimseye vermeyin! Aracımı geri almak için 1 hafta uğraştım. Ödediğim ceza da cabası. Aksi taktirde benim gibi sizde sorun yaşarsınız." şeklinde ifade kullandı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi