Böyle bir şirkette çalışmayı hedefleyen Hollandalılar için de fırsat kapıları daha fazla açıldı.

Merkezi İstatistik Ofisi (CBS) verilerine göre çok uluslu büyük şirketler daha çok Randstad bölgesinde ve özellikle başkent Amsterdam’da ciddi bir istihdam açığını kapatıyor.

Bu listede Groot-Amsterdam liste başı olarak görülüyor. Bu bölgede 2013 yılında çok uluslu yabancı şirketlerin yarattığı istihdam oranı yüzde 32’lere kadar çıkıyor. Bu şirketler IJmond bölgesinde yüzde 29 ve Noord Limburg bölgesinde ise yüzde 25 istihdam açığını kapatıyor.  Çok uluslu yabancı şirketlerin istihdam rakamlarının en düşük olduğu bölge ise yüzde 9 ile Zuidwest-Friesland

Hollanda merkezli ancak yabancı bir ülkede yan kuruluşu olan şirketlere bakıldığında, bu şirketlerin yarattığı istihdam oranları şu şekilde görülüyor:  Delfzijl ve çevresi yüzde 30, Noord-Brabant’ın güneydoğusu yüzde 29 ve Noord-Limburg yüzde 29. En düşük oran ise yüzde 11 istihdam olanağı ile IJmond bölgesi.

İş fırsatları

Yabancı çokuluslu şirketlerin Hollanda iş pazarındaki istihdamın yüzde 20'sini oluşturuyor. Hollandalı şirketler ise yüzde 23’ünü karşılıyor. Hem yabancı hem yerli çok uluslu şirketler toplam 2 milyon kişiye iş imkanı yaratmış durumda.

Hollanda iş pazarında oluşan cironun üçte ikisi çok uluslu bu şirketlere ait. Yabancı çok uluslu şirketlerin payı ise yüzde 40 civarında.
 
© SONHABER.NL