Kısa bir süre önce Türkiye’de raflarda yerini alan ve köşe yazarlarının takdirle söz ettiği Kara Leke adlı kitap nihayet Hollanda’da Türk okurlarla da buluştu.

Sosyal ve kültürel faaliyetlerin yanı sıra TOVER başkanlığı dolayası ile Hollanda Türklerinin yakından tanıdığı Durmuş Doğan, dünyanın geleceğine dair öngörülerini anlattığı öykümsü kitabı okurları çok sevdi.

Geçtiğimiz hafta Rotterdam’ın ünlü alışveriş merkezi Markthall’de bulunan bir Türk işletmeciye ait C&E Restoran’da yapılan imza ve tanıtım gününe katılım beklenin üstünde oldu.

Başkonsolos yardımcısı Ulvi Darendeli, Hollanda Türk Federsyonu Başkanı Murat Gedik, HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Amsterdam Türkevi Başkanı Veyis Güngör, başta olmak üzere çok sayıda davetlilerle birlikte STK Başkanları, yazarlar, gazeteciler ve işverenler hazır bulundu.

Gazeteci Şair Yavuz Nufel’in sunumu ile gerçekleşen imza gününde Hikmet Gürcüoğlu, Ertan Torunoğulları, Veyis Güngör, Bülent Türker, Erol Sanburkan ve Murat Gedik; Durmuş Doğan ve kitap hakkında düşüncelerini dile getirerek Doğan’ı kutladılar.

Çiçeği burnunda yazar Durmuş Doğan, ilk kez baba olmanın heyecanı ile kitap hakkında yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

Tarihte de görüldüğü gibi yaşanılanlardan ders alınmadığı sürece,acı ve gözyaşının hiç eksilmediğini ve eksilmeyeceğini anlatmaya çalıştım. “Bu denememde bahsettiklerim siyasi bir kurgudur. Gerçek kurum ve kişilerle hiçbir ilgisi yoktur. Düşünce kurgusundan yola çıkarak yazdığım bu yazıda,insanların en kötü olasılıkların bilincinde olmaları ve bu bilincin dünyada insanlığın refahı için mühim olduğunu belirttim” dedi.

Bir solukta okunan ve her sayfasında ayrı bir heyecan olan Kara Leke, yazım gerek içerik gerekse yazım şekli olarak insanları alıp sürüklerken, kısa zamanda senaryosunun yazılıp filmi çekilecek türde bir kitap olarak değerlendiriliyor.

14202529_1358691867489479_4227343069702123981_n

Doğan sözlerini şu bilgi ve ifadelerle sürdürdü:

“Giderek karmaşık bir hale gelen dünyada savaşlar, kargaşalar, göçler artarak devam etmekte. Batıda bulunan devletler, ekonomik ve siyasal üstünlük sağlamak adına demokrasi ve insan hakları gibi kavramları kullanarak, geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelerde kaos ortamı yaratarak, iç savaşların çıkmasına sebep olmaktadır. Elde edilen bu vahim sonuçlar sebebiyle insanlar yaşadıkları coğrafyayı terk ederek batıya göç ediyor, bu durum batıdaki insanları rahatsız ediyor, sahip olduklarını göç ile ülkelerine gelen insanlarla paylaşmak istemiyorlar. Bir gün bu ekonomik sorunlar batıda oluşmaya başladığında, bu sefer batılı devletlerde kaos ortamı oluşacağını, iç savaşların yaşanacağını hatta bu durumun diğer ülkelerle batı arasında da savaş ortamı yaratabileceğini düşündüm. Bir zamanlar dünyanın diğer bölgelerinden canlarını kurtarmak için batıya kaçanların, günü geldiğinde ve şartlar değiştiğinde batıdan da kaçabileceklerini gördüm… Batı tarih boyunca, ekonomik sorunların sebep olduğu olumsuzluklar nedeniyle kendinden olmadıklarını düşündüklerine karşı zulüm ve katliam yapmıştır.”

Daha sonra davetliler hem kendi adlarına hem de dostlarına hediye olarak imzalattıkları Kara Leke’nin satışından elde edilecek tüm gelirin Türkiye’deki şehit ailelelrin çcocuklarına gideceği de Doğan tarafından verilen bilgiler arasında bulunuyor.

©SONHABER.EU