MALATYA (AA) - Yeni Malatyaspor'un Senegalli futbolcusu Boubacar Dialiba Diabang, Mersin İdmanyurdu maçında takım olarak iyi oynadıklarını ve 3-1 kazandıklarını söyledi.

Futbolculardan Diabang ile Michael Pereira, Orduzu Pınarbaşı Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

TFF 1. Lig'in ilk haftasındaki Mersin İdmanyurdu maçında iki gol atan Diabang, takıma yeni katıldığı için henüz ligi tanımadığını ifade etti. İyi bir ekip olduklarını belirten Diabang, "Benim gol atmam önemli değildi. Takım olarak iyi oynadık ve galip geldik." dedi.

Maçta, sahada çeşitli bölgelerde oynadığını aktaran Diabang, "Benim için mevki çok fazla fark etmiyor. Fazla bir sıkıntı yok. Belçika’da genelde sol kanat oynadım. Polonya’da sağ kanat oynadım. Bu mevkilerde çok rahat oynayabiliyorum." diye konuştu.

Pazar günü yapacakları Samsunspor maçıyla Malatya'da ilk iç saha mücadelesine çıkacakları için heyecanlı olduklarını dile getiren Diabang, "Benim için çok önemli, ilk defa kendi seyircimizin önüne çıkacağız. Ama tabii ondan ziyade 3 puan daha büyük önem taşıyor. 3 puanı almak için sahaya çıkacağız." ifadelerini kullandı.


- Pereira: "Biraz zamana ihtiyacım var"


Yeni Malatyaspor'un Fransız sol kanat oyuncusu Michael Pereira da vizyonu bulunmayan bir ekibin başarılı olamayacağını belirterek, Mersin İdmanyurdu maçında çok zor şartlarda aşırı sıcak ve neme rağmen iyi oynayarak kazandıklarını söyledi.

Mersin İdmanyurdu karşılaşmasında oyundan alınmasına da değinen Pereira, "Hazırlık dönemi benim adıma iyi geçti ama yine de kısaydı. Belki de taktik açısından hocam beni oyundan aldı. Aslında bunu hocaya sormak gerekiyor. Önemli olan ekibin ritminin bozulmamasıydı. Buna ben de yetişeceğim ve ritme uyacağım." diye konuştu.

Lige uyum sağlamaya çalıştığını belirten Pereira, "İlk maçtan sonra bir şeyler söylemek çok zor. Bir fikir sahibi olmak için beklemeliyim. Bir aydır buradayım ve takım arkadaşlarımın da oyun anlayışlarını anlamak istiyorum. Takımın ve ligin ritmini anlamaya çalışıyorum. Biraz zamana ihtiyacım var. İspanya ile Türkiye arasında fark var ama en kısa zamanda lige adapte olacağıma inanıyorum." şeklinde değerlendirme yaptı.