İskandinav havayolu şirketi SAS'a ait Oslo-Malaga seferini yapan bir uçak, bu hafta Kopenhag'da önlem amaçlı iniş yaptı. İniş uçakta dağıtılan yemeklerin içinden canlı bir fare çıkmasının ardından gerçekleşti. Kemirgenin uçağın kabloları için bir risk oluşturabileceği düşünülüyordu.

Uluslararası basındaki haberlere göre, Norveç'in başkenti Oslo'dan Málaga'ya giden bir uçuşta, yemek servisi esnasında bir yolcunun yeni açtığı yemek tepsisinden fırlayan fare, yolcu kabininin içinde gözden kayboldu.

Uçuş ekibi durumun 'güvenlik riski' oluşturabileceğine karar vererek, uçağı kapsamlı aranabilmesi için Danimarka'nın başkenti Kopenhag'a yönlendirme kararı aldı.

Olayla ilgili AFP’ye bir açıklama yapan SAS Havayolları sözcüsü, “Bu, son derece nadiren gerçekleşen bir şey. Tedarikçilerimizle böyle bir durumun tekrar yaşanmaması için görüşmeler yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

SAS Cuma günü yaptığı açıklamada olayı doğrularken yolcuların Kopenhag'da başka bir uçağa aktarıldığını ve ardından Málaga'ya uçtuklarını belirtti.

250 bin sterlinlik zarar
2017 yılında, British Airways'e ait bir uçak içeride bir farenin bulunması üzerine Heathrow Havalimanı'ndan kalkış yapamamıştı. Yeni uçağın tahsisi ile yolcular 4 saatlik gecikmeden sonra uçabildi. O dönemde masrafın yaklaşık 250 bin sterlin olduğu tahmin ediliyordu.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Avusturya’da Cuma namazı sonrası sel mağdurları için yardım toplanacak Avusturya’da Cuma namazı sonrası sel mağdurları için yardım toplanacak

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Haber Merkezi