Türkiye Bursları markasıyla dünyadaki uluslararası öğrenci hareketliliğinin yönünü Türkiye’ye çekme noktasında önemli gelişmeler kat eden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), uluslararası öğrencilere yönelik yaptığı faaliyetlere bir yenisini daha ekledi. YTB bu yıl hayata geçirdiği proje ile 40 ülkeden 40 öğrenciyi 4 günlük tren yolculuğuna çıkarıyor.

Türkiye Bursları ile Türkiye’yi dünyada eğitim üssü haline getiren Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), bu ilk kez hayata geçirdiği program ile uluslararası öğrencilerin Türkiye’yi daha yakından tanımasını sağlayacak. Uluslararası Öğrenci Treni etkinliği ile 15 bin uluslararası öğrenci içinden seçilen en başarılı 40 öğrenci 4 günlük tren yolculuğuna çıkacak.

40 kişilik öğrenci grubu bugün İstanbul’dan trenle yola çıkıyor. İstanbul’dan hareket edecek Uluslararası Öğrenci Treni önce Eskişehir’e gelecek. Daha sonra Ankara’ya gelecek olan trene, Ulus’taki tren garında karşılama yapılacak. Tren daha sonra Kayseri ve Konya’ya gidecek. YTB proje ile Türkiye’de yükseköğrenim gören Türkiye Burslusu öğrencilere kültürel ve sosyal rehberlik sağlayarak, kişisel gelişimlerini ve eğitimlerini çeşitlendirmeyi amaçlıyor.

Yolculuk boyunca konvansiyonel ve hızlı treni kullanacak öğrenciler, gittikleri şehirlerin tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret edecek. İllerde yapılacak gezi ve ziyaretler sırasında öğrencilerin diğer uluslararası öğrenciler ile tanışması ve Türkiye’nin tarihini ve kültürünü yakından tanıması hedefleniyor.