Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Yurtdışından alınan Engelli Kimlik Kartını Türkiye’de kullanılır hale getirmek artık çok kolay. Bakanlığa yapılan başvuruda en az yüzde 40 engeli olan vatandaşlarımız kartlarının tanımlanması talep ediyor. Daha sonra kendisine tanımlanan Engelli Kartı ile engellilere tanınan tüm haklardan yararlanabiliyor.
Başvuru için gerekli belgeler ve işlemler
Türkiye’de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılacak başvurularda, yaşadığınız ülkenin mevzuatına göre apostil işlemi tamamlanmış engelli kartının, tercüme ettirilmiş ve dış temsilciliklerce onaylanmış hali olması gerekmekte.
Başvuru işleminde ayrıca 2 adet fotoğraf ve nüfus cüzdanı (ya da pasaport) fotokopisinin de yanınızda olması gerekiyor.
Başvurusu kabul edilen kişilere Türkiye’de Engelli Kimlik Kartı düzenleniyor ve kendisine teslim edilmesinden itibaren Engelli Kimlik Kartı’nın sağladığı tüm haklardan yararlanmaya başlıyor.
Türkiye’de alınan Engelli Kartı ile ilgili detaylı bilgiyi Aile ve Sosyal İşler Bakanlığı tarafından hazırlanan “Yurt Dışından Alınan Sağlık Raporu/Engelli Kimlik Kartı Tanıtılarak Türkiye’de Engelli Kimlik Kartı Alınması Hakkında Sorulan Sorular” sayfasından da okuyabilirsiniz.
©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın
Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.