Kapıkule Sınır Kapısında Avrupa’ya dönen gurbetçilerimizle bir araya gelen AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, son zamanlarda Türkiye’de gurbetçilerimize yönelik gerçekleşen üzücü olaylarla ilgili bakanlıklar düzeyinde harekete geçtiklerini açıkladı.

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya geçtiğimiz hafta sonu Kapıkule Sınır Kapısı’nda ilgili müdürlerden ve gümrük personelinden bilgi aldı. Ardından gümrük sahasında geçiş için sıra bekleyen gurbetçi vatandaşlarla görüştü,  yolculukları hakkında sohbet etti.

Sırakaya, TRT Türk kanalına verdiği bir röportajda bu yıl birkaç gurbetçimizin başına gelen saldırıları dile getirerek bu konuda gerekli girişimleri yaptıklarını dile getirdi. Sırakaya “Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını kendimize dert ediniyoruz ve bunlara çözüm üretme gayreti içindeyiz” açıklamasında bulundu.

“Ülkemizde yurt dışındaki millet varlığımızın Türkiye'deki siyasi tercihleri üzerinden düşmanlaştırılmasına şiddetle karşıyız” diyen Sırakaya, yurt dışında yaşayan her vatandaşın Türkiye'nin asli unsuru olduğunu vurguladı.

Bir gurbetçinin isteği: Türkiye’de bize her yıl 1000 euro harçlık verilsin! Bir gurbetçinin isteği: Türkiye’de bize her yıl 1000 euro harçlık verilsin!

Gurbetçilere yönelik üzücü olaylar 
Sırakaya gurbetçilerimizin özellikle Avrupa’da artan ırkçılık ve ayrımcılığa karşı verilebilecek en güzel cevabı hoşgörü ile gösterdiğini dile getirdi ve Türkiye’ye gelen gurbetçilerimizi de bu hoşgörü ile kucaklamamız gerektiğini dile getirdi.

Maalesef son zamanlarda gurbetçilerimize yönelik sözlü ve fiili olarak yapılan üzücü olayların yaşandığını belirten Sırakaya, yurtdışındaki insanlarımıza karşı “düşmanlık”  boyutuna gelen saldırıların olduğuna değindi. Sırakaya kendisine bildirilen iki vakanın ardından İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile bir araya geldiğini ve bunlarla mücadele konusunda alınacak tedbirler hakkında görüştüklerini dile getirdi.

Sırakaya’nın verdiği röportaj:
 

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: TRT Türk video

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş