Geçtiğimiz yıl Salzburg’da evinden atılan kiracıların sayısı arttı. Adalet Bakanlığı’nın güncel rakamlarına göre 2023 yılında 453 daire zorla boşaltıldı. Salzburg Kiracı Koruma Derneği’ne göre tahliyelerin nedeni yalnızca kira borçları değil aynı zamanda kira kontratlarının içeriği.

Kiracı koruma derneği yetkilisi Karin Edtbrustner, basına yaptığı açıklamada bir yandan enflasyon, diğer yandan kiralardaki artış tahliyeleri artırdığını ancak tüm nedenin bundan kaynaklanmadığını belirtti.

Kira sözleşmesi sona erecek olan kiracılara gönderilen bilgilendirme mektubunun çok geç gönderildiğini savunan Edtbrustner, bu durumun kiracıların hızlı bir şekilde alternatif bir daire bulmasına yetecek kadar zaman kalmamasına neden olduğunu dile getirdi.

Kira borcu olanlarına karşı her zaman tahliye davası açılabileceğini belirten dernek yetkilisi, “Kirayı ödeyemeyen kimsenin orada yaşamasına izin vermek zorunda değiliz. Ancak kiracı olarak mali yükümlülüklerimi yerine getirirsem, kiracılığım üç yıl sonra hala uzatılmazsa, yeniden yeni bir daire aramak zorunda kalırsam ve kiram yüzde 15 oranında artırılırsa artık yapamam. Öderseniz, o zaman elbette büyük bir sorun yaşarsınız. Şu anda bu sorunu Salzburg'da çok güçlü bir şekilde görüyoruz" dedi.

Edtbrustner, bu nedenle bitiş tarihi olmayan kira sözleşmelerinin kural olması talebinde bulundu.

Öte yandan, kiracılara kira sözleşmesinin uzatılmayacağı ve uzatma durumunda kiracının koşullarının kötüleşeceği konusunda son anda bilgi verilmesi, bu kiracıların uygun fiyatlı bir alternatif arayacak kadar zamanı olamamasıyla durumun daha da çıkmaza girdiği belirtildi.

Kiracı koruma derneğinin temsilcisi, bu nedenle açık uçlu kira sözleşmelerinin kural olması gerektiğini talep ediyor.|
©Sonhaber.eu

Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin sayısı belli oldu Yurtdışında yaşayan gurbetçilerin sayısı belli oldu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.